Η ZTE παρουσιάζει την 2η γενιά καμερών κάτω από την οθόνη, και βελτιώνει αρκετά την ποιότητα εικόνας

25 Φεβρουαρίου, 2021

Η selfie κάμερα είναι ο μεγαλύτερος βραχνάς στην προσπάθεια των κατασκευαστών για την απόλυτη εμπειρία που μπορεί να δώσει μια οθόνη κινητού. Λύσεις όπως πτυσσόμενες, περιστρεφόμενες και άλλου είδους κρυμμένες κάμερες, λύνουν μεν το πρόβλημα αλλά προσθέτουν άλλο, όπως το γεγονός ότι υπάρχει ακόμη ένα πράγμα που μπορεί να χαλάσει!

Η ZTE παρουσίασε το πρώτο της κινητό με την selfie κάμερα κάτω από την οθόνη, αλλά οι πρώτες δοκιμές ήταν απογοητευτικές και σίγουρα δεν την δικαίωσαν.
Τώρα στο Mobile Congress που γίνεται τις ημέρες αυτές στην Σανγκάη, η ZTE παρουσίασε την δεύτερη γενιά καμερών κάτω από την οθόνη και φιλοδοξεί να λύσει τα περισσότερα προβλήματα.

Ο νέος αισθητήρας έχει 400 pixels ανά ίντσα, δηλαδή τον διπλάσιο αριθμό pixels σε σύγκριση με τον αισθητήρα πρώτης γενιάς, ενώ η ZTE ανέβασε και την ταχύτητα ανανέωσης της οθόνης από τα 90Hz στα 120Hz, κάτι που όπως φαίνεται κάνει την under display κάμερα πιο διακριτική.

Δυστυχώς η ΖΤΕ δεν έχει ανεβάσει δείγματα φωτογραφιών από την νέα κάμερα οπότε δεν έχουμε και βάση για να κάνουμε τις πρώτες μας αξιολογήσεις.


Μαζί με την νέα κάμερα ο κινέζος κατασκευαστής παρουσίασε και τον πρώτο 3D αισθητήρα κάτω από την οθόνη. Ο αισθητήρας αυτός φυσικά θα χρησιμοποιείται για την ασφαλή αναγνώριση προσώπου και τις εφαρμογές Augmented Reality. Επιπλέον η ZTE ανακοίνωσε ότι ο αισθητήρας αυτός θα μπορεί να μετράει την θερμοκρασία σε επιφάνειες αλλά και να κάνει τρισδιάστατη επίγεια σάρωση.