Και η Xiaomi έχει έτοιμη εφαρμογή για την άμεση σύνδεση κινητού και PC!

27 Αυγούστου, 2020

Η Huawei έκανε την αρχή με το Huawei Share, ακολούθησαν Samsung και Microsoft, και τώρα όλοι οι κατασκευαστές θέλουν να προσφέρουν τον δικό τους τρόπο σύνδεσης των κινητών με τα PC.

Τώρα ήρθε η σειρά της Xiaomi η οποία σύμφωνα με το XDA-Developers στην τελευταία έκδοση του MIUI 12 beta έχει προσθέσει μια εφαρμογή την οποία αποκαλεί Device Control.

Η εφαρμογή αυτή θυμίζει αρκετά τον τρόπο λειτουργίας του Huawei Share και έτσι μέσω της λειτουργίας Screen Combo η οθόνη του κινητού εμφανίζεται στην οθόνη του PC, επιτρέποντας την μεταφορά αρχείων με drag n drop. Επίσης το XDA πιστεύει ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν πολλές εφαρμογές του κινητού ταυτόχρονα στο PC. Έτσι θα μπορείτε να μιλάτε στην παρέα στο messenger και ταυτόχρονα θα ψάχνετε για φαγητό στο e-food.

Αυτή την στιγμή η συνδεσιμότητα περιορίζεται στα Xiaomi Mi 10 Ultra και το Mi Notebook Pro 15 2020 αλλά αυτό θα αλλάξει στο μέλλον.
Εγώ προσωπικά θα ήθελα να δω μια εφαρμογή που να υποστηρίζει όλα τα κινητά και όλα τα PC, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνω και τις εταιρείες που θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους οικοσύστημα και να προσφέρουν στους οπαδούς τους αναβαθμισμένη λειτουργικότητα.