Και όμως έγινε και αυτό. Η Xiaomi ξεπέρασε την Samsung και ανέβηκε στην κορυφή των κατασκευαστών κινητών!

6 Αυγούστου, 2021

Μερικές εβδομάδες πριν διαβάσαμε την εντυπωσιακή είδηση ότι η Xiaomi προσπέρασε την Apple στην κούρσα των κατασκευαστών κατακτώντας την δεύτερη θέση.

Σήμερα σύμφωνα με την Counterpoint Research η κινεζική εταιρεία έκανε το θαύμα και προσπέρασε και την Samsung κάτι που αυτομάτως την φέρνει στην πρώτη θέση των κατασκευαστών κινητών.

Η μεγάλη αυτή αλλαγή έγινε τον Ιούνιο όπου η Xiaomi κατέκτησε μερίδιο αγοράς 17,1% σε αντίθεση με την Samsung η οποία έπεσε στο 15,7%. Την ίδια στιγμή η Apple έπαιρνε ένα ποσοστό 14,3% το οποίο και την εδραίωνε στην 3η θέση της αγοράς. Η Xiaomi ήταν επίσης και η εταιρεία με την μεγαλύτερη μηνιαία ανάπτυξη (26%) κάτι που της έδωσε και τον τίτλο της «Ταχύτερη αναπτυσσόμενης εταιρείας για τον μήνα».

Στην έκθεση αυτή διαβάζουμε επίσης ότι η Xiaomi το 2ο τρίμηνο του 2021 ξεπέρασε το φράγμα των 800 εκατομμυρίων συσκευών σε πωλήσεις, ένα νούμερο άκρως εντυπωσιακό για μια εταιρεία η οποία δημιουργήθηκε μόλις το 2011.

Τα νούμερα αυτά βέβαια είναι άκρως εντυπωσιακά, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι τόσο η Samsung όσο και η Apple έχουν «φρενάρει» αρκετά την δραστηριότητά τους τους τελευταίους μήνες.
Από την άλλη η Xiaomi έχει κυριολεκτικά «βομβαρδίσει» την αγορά με κινητά όπως η φανταστική σειρά Mi 11, αλλά και τα πολλά διαφορετικά POCO και Redmi, μια κίνηση που όπως φαίνεται της «βγήκε» καθώς έτσι διαθέτει εξαιρετικές προτάσεις σε όλες τις κατηγορίες τιμής.

Η Samsung θέλει να απαντήσει σε αυτό με το επερχόμενο Unpacked event και τα διαφορετικά foldables, αλλά μην ξεχνάμε ότι και η Xiaomi ήδη ετοιμάζει την δική της παρουσίαση στην οποία θα δούμε το νέο Mi Mix 4 ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και φήμες και για ένα foldable που βρίσκεται στα σκαριά.