Και όμως, η Samsung ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τηλεοράσεις OLED με panels της LG!

13 Απριλίου, 2022

Να και ένα νέο που μέχρι πριν μερικά χρόνια θα φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Δεν είναι δα και μικρό πράγμα να ανακοινώνεται ότι η Samsung θα αρχίσει να προσφέρει τηλεοράσεις OLED οι οποίες θα φοράνε panels της LG!
Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μιας μεγάλης προσπάθειας της Samsung να μειώσει την αξία της τεχνολογίας OLED, προσπαθώντας ταυτόχρονα να «ανεβάσει» τις δικές της QLED.


Αυτό φαίνεται να αλλάζει σύμφωνα με τον Choong Hoon Yi της UBI Research ο οποίος αποκάλυψε ότι η LG θα κατασκευάσει 11.2 εκατομμύρια W-OLED (white OLED) panels αυτή την χρονιά, εκ των οποίων τα 1.5 εκατομμύρια θα πάνε στην Samsung για τις δικές της OLED τηλεοράσεις.
Αυτή την στιγμή οι δύο κορεατικές εταιρίες βρίσκονται σε οικονομικές διαπραγματεύσεις ενώ σύμφωνα με τον αναλυτή η LG προσπαθεί να κλείσει ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο συνεργασίας με την Samsung το οποίο θα της επιτρέψει να επενδύσει στην ανάπτυξη των γραμμών παραγωγής. Έτσι θα μπορεί να καλύψει και την θυγατρική LG Electronics αλλά και την Sony με την οποία συνεργάζεται εδώ και αρκετό καιρό με μεγάλη επιτυχία.