LG CineBeam 4K, νέοι short throw προβολείς για ευελιξία και ποιοτική εικόνα σε όλους τους χώρους

28 Αυγούστου, 2019

Η νέα σειρά προβολέων CineBeam 4K UHD της LG που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην αγορά της Ευρώπης στην IFA 2019, σχεδιάστηκε για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για ευέλικτες, έξυπνες home cinema λύσεις. Με δυνατότητα προβολής εξαιρετικά ευκρινών εικόνων μεγάλης κλίμακας, ο πρώτος Ultra Short Throw (UST) 4K UHD προβολέας CineBeam Laser (μοντέλο HU85L) και ο 4K UHD CineBeam LED προβολέας (μοντέλο HU70L) της LG θα είναι διαθέσιμοι στην Ευρώπη από τον επόμενο μήνα.


Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία Wheel-less Laser και LED της LG, και οι δύο 4K UHD προβολείς προσφέρουν εξαιρετική εμπειρία θέασης με απίστευτη ακρίβεια χρωμάτων. Η νέα τεχνολογία βοηθάει κάθε μοντέλο να αποδίδει πιο καθαρές και ευκρινείς εικόνες από τους παραδοσιακούς προβολείς ψηφιακής επεξεργασίας φωτός (DLP) με έγχρωμους πίνακες και ουσιαστικά εξαλείφει τυχόν σφάλματα που αποσπούν την προσοχή, όπως το φαινόμενο rainbow, το θόλωμα και η παραμόρφωση του χρώματος.


Το μοντέλο HU85L που έχει ξεχωρίσει με πολλαπλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των 2019 CES Innovation Award, Red Dot Design Award και iF Design Award, χρησιμοποιεί σύστημα laser τριών καναλιών για τη δημιουργία χρωμάτων με μεμονωμένες κόκκινες και μπλε πηγές φωτός λέιζερ με πράσινο χρώμα από την αποκλειστική Wheel-less Laser και LED τεχνολογία της LG, καθώς και μια επιπλέον πηγή μπλε φωτός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκπληκτικά ακριβή χρώματα, επιτυγχάνοντας το 97% του χρωματικού φάσματος DCI-P3 και έγχρωμη επεξεργασία 12 bit για απίστευτα λεπτομερείς και ζωντανές εικόνες έως 2.700 ANSI lumens. Επιπλέον, με την τεχνολογία UST, το LG HU85L μπορεί να τοποθετηθεί μόλις 5,6 εκατοστά από τον τοίχο για να προβάλει μια εικόνα 90 ιντσών σε διαγώνια κλίση ή να τοποθετηθεί 18 εκατοστά μακριά για μια τεράστια εικόνα 120 ιντσών.


Ο πιο compact προβολέας HU70L προσφέρει μια εντυπωσιακή κινηματογραφική εμπειρία με βαθιά και πλούσια εικόνα έως και 140 ίντσες σε διαγώνια κλίση και εντυπωσιακή φωτεινότητα 1500 ANSI lumens που καλύπτει το 92% του χρωματικού φάσματος DCI-P3. Ο προβολέας χρησιμοποιεί τέσσερις λυχνίες LED για να παράγει κόκκινο, πράσινο και μπλε χρώμα, με την προσθήκη της τέταρτης LED να αυξάνει τη φωτεινότητα, την αντίθεση και την απόδοση πιο ζωντανών χρωμάτων με πιο ήπια τονικότητα (σε σύγκριση με τους συμβατικούς προβολείς LED) ρυθμίζοντας δυναμικά τα πράσινα επίπεδα.
Υποστηρίζοντας το HDR10, οι πιο πρόσφατοι προβολείς της LG θα εντυπωσιάσουν τους χρήστες με τις ρεαλιστικές εικόνες με βαθύτερο μαύρο και πιο φωτεινά χρώματα. Η τεχνολογία TruMotion κάνει τις εικόνες πιο ζωντανές, εξασφαλίζοντας ομαλή και φυσική κίνηση στην οθόνη. Επιπλέον, το αναβαθμισμένο 4K της LG επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν Full HD περιεχόμενο σε εξαιρετικά ευκρινή 4K ανάλυση. Οι δύο CineBeam προβολείς παρέχουν επίσης πληθώρα επιλογών συνεχούς ροής περιεχομένου καθώς και διάφορες επιλογές συνδεσιμότητας, όπως USB, HDMI, Ethernet και ασύρματο mirroring (Android και iOS). Με το αναγνωρισμένο webOS 4.5 της LG, οι χρήστες μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Netflix, το Amazon, το YouTube και άλλα, χρησιμοποιώντας το Magic Remote της εταιρείας με τα φωτεινά κουμπιά για εύκολη χρήση ακόμη και στους πιο σκοτεινούς χώρους.


«Οι νέοι 4K προβολείς μας είναι αρκετά ευέλικτοι ώστε να προσαρμόζονται εξίσου καλά στο σπίτι ή στο γραφείο», δήλωσε ο Jang Ik-hwan, επικεφαλής του τμήματος πληροφορικής της LG. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «με νέες καινοτομίες που αυξάνουν την ποιότητα της εικόνας και φτάνουν την ευκολία χρήσης σε άλλο επίπεδο, η LG επαναπροσδιορίζει όσα ξέραμε για τον σύγχρονο προβολέα και συνεχίζει να κάνει τα αδύνατα, δυνατά».
Η παρουσίαση των δύο προβολέων LG 4K UHD CineBeam Laser και LG 4K UHD CineBeam LED θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Ellington στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια της IFA 2019.