LG TONE Free HBS-FN7: True wireless ακουστικά με εξαιρετικό ήχο, ποιότητα κατασκευής αλλά και υγιεινό χαρακτήρα

8 Σεπτεμβρίου, 202189/100
Συνολική βαθμολογία
Επισκόπηση αξιολόγησης
ΣΧΕΔΙΑΣΗ
88%
ΠΟΙΟΤΗΤΑ
91%
ΗΧΟΣ
91%
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ
86%
Σύνοψη αξιολογήσεων
Δεν χρειάζεται να είσαι μικροβιοφοβικός για να αγοράσεις τα LG TONE Free HBS-FN7 (αλλά αν είσαι τότε βρήκες σίγουρα αυτό που έψαχνες). Τα ακουστικά αυτά είναι ποιοτικά και εργονομικά, έχουν άριστη αποθορυβοποίηση και ο ήχος τους είναι σίγουρα από τους καλύτερους που έχουμε ακούσει σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Τι χαμός είναι αυτός που έχει γίνει με τα true wireless ακουστικά τον τελευταίο καιρό; Ας είναι καλά οι κατασκευαστές που αποφάσισαν ότι η υποδοχή για ακουστικά επάνω στα κινητά ανήκει στο παρελθόν.
Στην αγορά έχουμε ακουστικά φτηνά και ακριβά, μεγάλα ή πιο διακριτικά, κάποια με φανταστικό ήχο και κάποια απλά υποφερτά. Έχουμε δει ακουστικά με ενδιαφέροντα συστήματα όπως αποθορυβοποίηση ή ενίσχυση ακοής ενώ τώρα η LG μπήκε και αυτή στο παιχνίδι ποντάροντας κυρίως στην εμπειρία της επάνω στον ποιοτικό ήχο αλλά και στην σημερινή ανάγκη για σωστή υγιεινή! Ναι, καλά διαβάσατε μιας και τα νέα ακουστικά TONE Free HBS-FN7 είναι ο χειρότερος εχθρός των βακτηρίων.

 

ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ


Αλήθεια δεν πιστεύω να αναρωτιέστε για την ποιότητα κατασκευής των ακουστικών βλέποντας το logo της LG. Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε gadget της κορεατικής εταιρείας που δεν ήταν άρτιο ποιοτικά; Προσπερνάω λοιπόν την πολυλογία για την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και πάμε στην σχεδίαση.

 

Το design (όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα true wireless ακουστικά) θυμίζει Apple αλλά η LG έχει κρατήσει το «κοτσάνι»….ξέρετε, το στέλεχος που κρύβει μέσα του το ένα μικρόφωνο, σε ιδιαίτερα μικρές διαστάσεις.

Αρνητικό της σχεδίασης αυτής είναι το ότι αναγκαστικά το επάνω τμήμα των ακουστικών είναι αρκετά μεγαλύτερο. Κάπου πρέπει να μπουν οι μονάδες ήχου και τα ηλεκτρονικά βλέπετε. Πάντως με βάρος λιγότερο από 6 γραμμάρια για το κάθε ακουστικό είναι άνετα και σίγουρα θα ξεχάσετε ότι τα φοράτε.

 

ΧΡΗΣΗ & ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ


Στην συσκευασία εκτός από το καλώδιο φόρτισης θα βρείτε και tips σιλικόνης σε διαφορετικά μεγέθη ώστε να ταιριάξετε τα ακουστικά απόλυτα στο αυτί σας. Αυτά τα tips είναι υποαλλεργικά και προσωπικά σε εμένα ασφάλισαν τα ακουστικά τέλεια στην θέση τους. Ιδιαίτερα μικρή και βολική είναι και η θήκη τους η οποία σίγουρα θα βολευτεί σε οποιαδήποτε τσέπη απροβλημάτιστα.


Και μιας και μιλάμε για την θήκη…θυμάστε λίγο παραπάνω που ανέφερα ότι η LG ποντάρει στην πανδημία; Ε λοιπόν το μυστικά βρίσκεται στην θήκη αυτή η οποία ενσωματώνει τεχνολογία UVnano. Όταν λοιπόν βάζετε τα ακουστικά μέσα στην θήκη αμέσως ανάβει ένα μικρό μπλε LED. Όχι δεν είναι το φως UV για την αποστείρωση τους αλλά μια υπενθύμιση ότι αυτή είναι παρούσα. Όταν κλείσετε την θήκη τότε θα ξεκινήσει η πραγματική μάχη ενάντια στα μικρόβια.

Τώρα θα μου πείτε σιγά τα βακτήρια που μαζεύει ένα ακουστικό. Κάνετε λάθος. Τα ακουστικά τα φοράτε όπου και αν βρίσκεστε (μέσα στο μετρό, το λεωφορείο, την καφετέρια ή τον δρόμο) και φυσικά χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για να τα φορέσετε και να τα χειριστείτε. Η προστασία αυτή λοιπόν είναι καλοδεχούμενη.
Τα υπόλοιπα specs είναι λίγο πολύ αναμενόμενα. Έτσι έχουμε ασύρματη σύνδεση Bluetooth 5.0, υποστήριξη AAC και SBC codecs και φυσικά ενεργό σύστημα αποκοπής θορύβων ANC.

 

Το σύστημα αυτό μπορείτε φυσικά να το απενεργοποιήσετε ή να επιλέξετε στις ρυθμίσεις «Ambient Sound» για να έχετε πλήρη αντίληψη του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεστε.
Η αυτονομία της μπαταρίας είναι αρκετά καλή, έτσι έχουμε περίπου 5 ώρες για το κάθε ακουστικά (με ενεργοποιημένο το ANC) ενώ η θήκη προσφέρει τρεις περίπου φορτίσεις ακόμη. Συνολικά λοιπόν μιλάμε για περίπου 20 ώρες χρήσης. Η φόρτιση τώρα μπορεί να γίνει μέσω της θύρας USB-C ή ασύρματα μιας και η θήκη υποστηρίζει το πρωτόκολλο Wireless Qi.

Ο χειρισμός των ακουστικών γίνεται από τις επιφάνειες αφής ή το εξαιρετικό ToneFree app της LG. Το ευχάριστο μάλιστα είναι ότι από τις επιφάνειες αφής ο χρήστης μπορεί να ελέγξει σχεδόν τα πάντα, δηλαδή την ένταση του ήχου, την αναπαραγωγή μουσικής ή την αποδοχή/απόρριψη των τηλεφωνικών κλήσεων.
Τέλος υπάρχει πιστοποίηση IPX4 κάτι που σημαίνει ότι θα αντέξουν μικρή έκθεση σε νερό και ιδρώτα ενώ μπορείτε να τα σκουπίσετε και με ένα βρεγμένο πανί. Προς θεού όμως μην τα βάλετε κάτω από την βρύση γιατί μάλλον θα τα κλαίτε.

 

ΗΧΟΣ


Τα του ήχου αναλαμβάνουν δύο οδηγοί 6mm πλήρους φάσματος με μαγνήτες νεοδυμίου ενώ και σε αυτό το προϊόν βλέπουμε το logo της Βρετανικής Meridian η οποία έχει αναλάβει το τελικό ραφινάρισμα του ήχου.

 

Η Meridian έχει δωρίσει στα ακουστικά και το δικό της equalizer το οποίο μας άφησε άριστες εντυπώσεις. Ακόμη και στην έτοιμη ρύθμιση «Natural» βρήκαμε την απόδοση ικανοποιητική, με ισορροπημένες χαμηλές και καλές μεσαίες και υψηλές. Άψογη ήταν και η στερεοφωνική εικόνα σχεδόν σε όλες μας τις ακροάσεις. Το μεγάλο μυστικό όμως εδώ είναι το EQ της Meridian.

Αξίζει πραγματικά να σπαταλήσετε λίγο χρόνο παίζοντας με τις ρυθμίσεις γιατί τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και θα μπορέσετε να φέρετε ακόμη και τις πιο απαιτητικές ηχογραφήσεις στα δικά σας μέτρα.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ


Δεν χρειάζεται να είσαι μικροβιοφοβικός για να αγοράσεις τα LG TONE Free HBS-FN7 (αλλά αν είσαι τότε βρήκες σίγουρα αυτό που έψαχνες). Τα ακουστικά αυτά εκτός από την υγιεινή που προσφέρουν στον χρήστη, έχουν άριστη αποθορυβοποίηση και ο ήχος τους είναι σίγουρα από τους καλύτερους που έχουμε ακούσει σε αυτή την κατηγορία τιμής.