Made By Google 2019 event: Όλα τα νέα gadgets που – ΔΕΝ- έρχονται στην Ελλάδα!

16 Οκτωβρίου, 2019

Το καθιερωμένο ετήσιο «Made By Google» event τελείωσε και είχε αρκετά ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις. Ναι είναι αλήθεια ότι εμάς εδώ στην Ελλάδα δεν μας καίγεται καρφάκι μιας και δεν είμαστε από τις αγορές που ενδιαφέρουν την Google, αλλά οτιδήποτε νέο και τεχνολογικό το παρακολουθούμε!

 

Pixel 4

Τα νέα κινητά της Google παρουσιάστηκαν και επίσημα και κανείς δεν εντυπωσιάστηκε. Κυρίως γιατί τις τελευταίες ημέρες διέρρευσαν κυριολεκτικά τα πάντα.
Δύο είναι λοιπόν τα Pixel 4. Το «μικρό» Pixel 4 έχει οθόνη 5,7’’ και μπαταρία 2800mAh και το μεγαλύτερο Pixel 4 XL με οθόνη 6,3’’ και μπαταρία 3700mAh. Και τα δύο ενσωματώνουν επεξεργαστές Snapdragon 855 και 6GB RAM. Και τα δύο επίσης διαθέτουν τα Project Soli radar chips τα οποία επιτρέπουν τον χειρισμό των κινητών με gestures χωρίς καν να ακουμπάμε την συσκευή.
Φυσικά η Google έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στις φωτογραφικές επιδόσεις των συσκευών της και χρησιμοποιεί machine learning και τεχνητή νοημοσύνη για την βελτίωση της εικόνας, την σωστή ισορροπία του λευκού και τις νυχτερινές λήψεις ή την λήψη έναστρου ουρανού.
Και τα δύο κινητά έχουν διπλές κύριες κάμερες (12,2MP f / 1.7 και 16MP f /2.4 τηλεφακό) ενώ η selfie κάμερα χρησιμοποιεί αισθητήρα 8MP. Τα Pixel 4 θα είναι διαθέσιμα από τις 24 Οκτωβρίου σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 799$.

 

Stadia


Δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει κάποια ανακοίνωση για την νέα πλατφόρμα gaming της Google. Έτσι οι gamers μπορούν να ηρεμήσουν, μιας και η υπηρεσία Stadia θα ξεκινήσει επίσημα από τις 19 Νοεμβρίου, on time δηλαδή και για την εορταστική περίοδο.

 

Pixel Buds


Η Google θέλησε να χτυπήσει τα AirPods αλλά να το κάνει με τον δικό της τρόπο χωρίς να αντιγράψει την αισθητική της Apple και όπως φαίνεται το κατάφερε. Η στρογγυλή σχεδίαση είναι σίγουρο ότι δεν θα αρέσει σε όλους – εμένα προσωπικά μου θυμίζουν παλιακά σκουλαρίκια- αλλά τα τεχνικά χαρακτηριστικά ακούγονται άκρως ελκυστικά.
Η επίπεδη στρογγυλή επιφάνεια είναι ευαίσθητη στα αγγίγματα με τα οποία μπορείτε να ελέγχετε την αναπαραγωγή, την παύση και την ένταση του ήχου και η μπαταρία τους σύμφωνα με την Google αντέχει για 5 ώρες. Με την θήκη η αυτονομία ανεβαίνει στις 24 ώρες.


Με την σύνδεση τους σε Android συσκευή (Android N ή νεότερη) τα Buds προσφέρουν έξυπνες λειτουργίες. Για παράδειγμα μπορούν να αντιληφθούν τον θόρυβο και έτσι αυξάνουν αυτόματα την ένταση του ήχου. Με το γνωστό «Hey Google» υπάρχει πρόσβαση στο Google Assistant ενώ έχετε πρόσβαση και σε αυτόματη live μετάφραση! Σύμφωνα με την Google αργότερα θα προστεθούν και άλλες λειτουργίες. Τα νέα ακουστικά θα είναι διαθέσιμα την Άνοιξη στα 179$.

 

Pixelbook Go


Πάει καιρός που η Google παρουσίασε κάτι στην high end κατηγορία των Chrome OS laptops οπότε το νέο Pixelbook μας άφησε καλές εντυπώσεις. Έχει οθόνη 13,3’’ ενώ στο εσωτερικό του βρίσκουμε 16GB RAM και 256GB σκληρού δίσκου. Η Google υπόσχεται 12 ώρες αυτονομίας από την μπαταρία ενώ το κόστος για το βασικό μοντέλο θα ξεκινάει από τα 649$.

 

Nest WiFi


Ένα υβρίδιο ρούτερ και έξυπνου ηχείου. Σύμφωνα με την Google προσφέρει 2 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης, 25% καλύτερη κάλυψη του χώρου σας ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να ακούτε την μουσική σας, να απαντάτε σε κλήσεις ή απλά να χειρίζεστε τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού.
Θα είναι διαθέσιμο στις 4 Νοεμβρίου και το πακέτο περιλαμβάνει το ρούτερ και ένα «Point» το οποίο είναι και το ηχείο. Το κόστος θα βρίσκεται στα 269$.

 

Nest Mini


Το Google Home Mini αλλάζει όνομα και γίνεται Nest Mini. Τώρα μπορείτε να το βάζετε ακόμη και επάνω στον τοίχο ενώ έχει βελτιωθεί και προσφέρει πιο εντυπωσιακά μπάσα. Επίσης υπάρχει νέο chip για ταχύτερη ανταπόκριση, περισσότερα μικρόφωνα για να πιάνουν την φωνή σας ακόμη και όταν υπάρχει θόρυβος και το κόστος παραμένει χαμηλό στα 49$.