Με το Jetson 1 το όνειρο της πτήσης γίνεται πραγματικότητα με τον πιο απλό και ασφαλή τρόπο

20 Ιουνίου, 2022

Αλήθεια υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που δεν έχει ονειρευτεί ότι πετάει σαν πουλί στους ουρανούς; Οι λίγοι και τυχεροί ακολούθησαν το όνειρό τους και έγινα πιλότοι, αλλά τι γίνεται με εμάς τους υπόλοιπους;

Η Σουηδική Jetson όπως φαίνεται έχει την λύση και είναι σχεδόν έτοιμη να μας απογειώσει και να ικανοποιήσει πολλά απωθημένα. Το Jetson One είναι ένα ηλεκτρικό ιπτάμενο όχημα καθέτου απογείωσης/προσγείωσης (e VTOL) το οποίο έχει ιδιαίτερα απλή αλλά αποτελεσματική σχεδίαση.
Φυσικά βασίζεται στην λογική των ιπτάμενων drones και διαθέτει 8 συνολικά έλικες (4 διπλές) ένα κάθισμα και roll cage για την ασφάλεια του χειριστή.

Το όχημα αυτό μπορεί να κάνει πτήσεις των 20 λεπτών με ταχύτητα 102 χιλιομέτρων την ώρα και ο χειρισμός του γίνεται με ένα joystick και ένα λεβιέ ρύθμισης της ταχύτητας.
Όταν ο χειριστής για κάποιο λόγο τα χειριστήρια το σκάφος σταματάει και απλά αιωρείται ενώ όταν το σύστημα διαπιστώσει ότι τελειώνουν οι μπαταρίες θα προσγειώσει αυτόματα το σκάφος. Απλό, λειτουργικό και ασφαλές.

Το Jetson 1 δεν έρχεται να φέρει την επανάσταση στις πτήσεις, αλλά η απλότητα του το κάνει σχεδόν έτοιμο για πραγματική χρήση, σε αντίθεση με άλλα επαναστατικά projects που ακούμε τα τελευταία χρόνια τα οποία παραμένουν στο στάδιο του σκίτσου ή του 3D render. Στο βίντεο που ανέβασε η εταιρεία βλέπουμε ένα πραγματικά ονειρικό σενάριο. Ο συν ιδιοκτήτης της Jetson Tomasz Patan ξεκινάει από το σπίτι του με το Jetson 1 και κάνει μια σύντομη αλλά εντυπωσιακή πτήση μέχρι τα γραφεία της εταιρείας.

Φυσικά μιλάμε για ένα ιδανικό περιβάλλον πτήσης με δάση, λόφους και ανοικτές εκτάσεις και όχι μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, αλλά και πάλι το βίντεο είναι εντυπωσιακό και δεν θα χορταίνετε να το βλέπετε.

JETSON