Με το νέο iOS 18 θα μπορείς να καταγράφεις τις κλήσεις σου με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

11 Ιουνίου, 2024

Χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη, η Apple θα επιτρέψει σύντομα στους χρήστες του iPhone να καταγράφουν, να απομαγνητοφωνούν και να λαμβάνουν περιλήψεις τηλεφωνικών συνομιλιών.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης, η εφαρμογή «Τηλέφωνο» θα εμφανίζει ένα κουμπί που θα καταγράφει τη συνομιλία όταν πατηθεί. Όταν ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, ο συνομιλητής ή οι συνομιλητές θα λάβουν αυτόματα μια ειδοποίηση που θα τους ενημερώνει ότι η κλήση καταγράφεται. Με αυτό τον τρόπο η Apple θέλει να αποφύγει τα όποια νομικά προβλήματα.


Κατά τη διάρκεια της εγγραφής, η εφαρμογή Phone θα εμφανίζει ένα ηχητικό κύμα με τη διάρκεια της εγγραφής. Η κλήση θα απομαγνητοφωνείται στην εφαρμογή Σημειώσεις (Notes) σε πραγματικό χρόνο και μπορείτε να λάβετε ακόμη και μια περίληψη της κλήσης που δημιουργήθηκε από την Apple Intelligence. Η σελίδα iOS 18 Preview της Apple αναφέρει ότι οι μεταγραφές ήχου θα είναι διαθέσιμες για τα Apple iPhone 12 ή νεότερες συσκευές στα αγγλικά, ισπανικά, γερμανικά, γαλλικά, ιαπωνικά, κινέζικα, καντονέζικα και πορτογαλικά. Ο Craig Federighi της Apple κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας WWDC τη Δευτέρα ανέφερε μεν την λειτουργία αλλά δεν μπήκε σε πολλές λεπτομέρειες οπότε δεν είναι σαφές αν υπάρχουν περιορισμοί στις ηχογραφήσεις. Η δυνατότητα ηχογράφησης και απομαγνητοφώνησης μιας ζωντανής κλήσης είναι ένα συναρπαστικό νέο χαρακτηριστικό για τους χρήστες iPhone αλλά εξίσου χρήσιμη είναι και η δυνατότητα σύνοψης των κλήσεων η οποία θα δημιουργείται με τη χρήση του Apple Intelligence που παρουσιάστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια του WWDC.

Η beta του iOS 18 είναι πλέον διαθέσιμη στους προγραμματιστές και θα είναι διαθέσιμη στο κοινό κάποια στιγμή τον επόμενο μήνα.

APPLE

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R