Meizu 16th, high end specs, sexy σχεδίαση

9 Οκτωβρίου, 2018

Σε μια λαμπερή για τους εκπροσώπους του Τύπου και συνεργάτες εκδήλωση, στο μοναδικό νεοκλασικό κτίριο του Balthazar η Μeizu μας σύστησε τo νέο κινητό υψηλών προδιαγραφών, το Meizu 16th, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς των ειδικών της αγοράς που τονίζουν η ναυαρχίδα του μοντέλου 16 έχει ήδη δώσει τον τόνο για τα μελλοντικά μοντέλα της Meizu .

 

Η εταιρεία έχει ήδη κάνει ένα τεράστιο βήμα βγάζοντας στην αγορά ένα κορυφαίο smartphone με σκοπό να πάρει την θέση της στην κορυφή της τοπικής αγοράς ακόμα μία φορά, προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας και μία εξαιρετική εμπειρία για τους χρήστες με το αναβαθμισμένο FLYME 7 software. Η εταιρεία αποβλέπει επίσης στην επέκταση του ονόματός της στο εξωτερικό και ήδη το κάνει με επιτυχία σε άλλες Ασιατικές και Ευρωπαικές αγορές.

Την παρουσίαση συντόνισε ο social media ambassador της Μeizu, Γιώργος Καπουτζίδης ο οποίος παρουσίασε την φιλοσοφία και το όραμα τη Μeizu καθώς και την εμπειρία του μέσα από τον ένα χρόνο συνεργασίας με το brand.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ναυαρχίδας της Μeizu παρουσίασε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Μeizu στην Ελλάδα , Γιώργος Σμπήτας ο οποίος ανάφερε ότι “Το νέο Μeizu 16th υπόσχεται να εντυπωσιάσει το κοινό του με τις επιδόσεις του, το σχεδιασμό του και τις καινοτομίες του.

Δεν αρκέστηκε μόνο στο να χρησιμοποιήσει τον κορυφαίο επεξεργαστή της Qualcomm, Snapdragon 845, να ενσωματώσει μνήμη 8GB RAM και 128GB ROM, να ενθουσιάσει με διπλή κάμερα Sony IMX380 12MP & ΙΜΧ350 20MP αλλά καινοτόμησε σε όλους τους τομείς, ενσωματώνοντας τον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη, εφαρμόζοντάς μια τεχνολογία υδρόψυξης και κατάφερε να έχει τα πιο λεπτά bezels”

 

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά το τι έχει να μας προσφέρει το νέο Meizu.

Αναλογία οθόνης 89.57%

Η 16η σειρά MEIZU ξεχωρίζει ανάμεσα στα κινητά με πλήρη οθόνη. Τα πλαινά 1.43mm όρια της οθόνης αντιπροσωπεύουν κάτι επαναστατικό από την MEIZU. Υιοθετεί το φάρδος της οθόνης μαζικής παραγωγής της Samsung AMOLED COF στα 40mm. Αυτή είναι μια οθόνη με πλεονεκτήματα. Το πάνω όριο οθόνης στα 7mm διεθέτει ένα κρυφό δέκτη, ένα υπεργραμμικό ηχείο, 20MP camera, και πολλαπλούς ξεχωριστούς αισθητήρες. Άλλο να το βλέπεις και άλλο να το πιστεύεις. Έχουμε διατηρήσει το λευκό μπροστινό panel ανέπαφο με μόνο ένα άνοιγμα για την camera.

 

Εξαιρετικά δυνατό με σκορ 290.000

Με τον Qualcomm Snapdragon 845 και την αρχιτεκτονική Kryo 385, που “τρέχει” στα 2.8 GHz και τα γραφικά νέας γενιάς Adreno 630 και τη μέθοδο παραγωγής 10 nm FinFET process, προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και απόδοση μπαταρίας. Υιοθετεί τεχνολογία αιχμής με την πλατφόρμα υψηλής απόδοσης – Qualcomm Snapdragon 845. Οι ισχυροι πηρύνες συχνότητας έως 2.8 GHz διαχειρίζονται εύκολα πολλαπλές εργασίες και παιχνίδια. Η τεχνολογία 10 nm επιτρέπει εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Adreno 630 Μοναδική GPU

Βασισμένος στην τεχνολογία 10nm, ο επξεργαστής γραφικών Adreno 630 χρησιμοποιεί 30% λιγότερη ενέργεια από την προηγούμενη γενιά. Χάρη στις βελτιστοποιήσει που διαθέτει, το Meizu 16th διαχειρίζεται εύκολα βαριά παιχνίδια multiplayer.

 

Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο τρίος επεξεργαστής AI της Qualcomm, ο Hexagon 685, υποστηρίζει νευρωνικά δίκτυα πολλών πλατφορμών και αποδίδει 3 φορές καλύτερα από την προηγούμενη γενιά. Αξιοποιώντας μεθόδους machine learning, τα εφέ βίντεο και βιομετρική αναγνώριση έχουν βελτιστοποιηθεί για το Meizu 16th.

“Αστραπιαία” μετάδοση δεδομένων

Το MEIZU 16th αξιοποιεί μνήμη UFS 2.1 για ισχυρή απόδοση ανάγνωσης και γραφής δεδομένων. Εξασφαλίζει μοναδική εμπειρία κατά το άνοιγμα, την εκτέλεση και την εγκατάσταση εφαρμογών, καθώς και κατά την εκκίνηση της συσκευής. Η εμπειρία παραμένει ομαλή ακόμη και όταν τραβάτε βίντεο 4K.

 

Μνήμη 8 GB Boon for gamers

Το MEIZU 16th σας επιτρέπει να τρέχετε περισσότερες μεγάλες εφαρμογές ταυτόχρονα. Έχουμε υιοθετήσει τη εξαιρετική μνήμη LPDDR4X με ταχύτητα 3733 Mbps.

Παρά το μικρό πάχος των 7.3 mm υποστηρίζει αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός οθόνης
Είναι απλό να δημιουργήσεις ένα κινητό πλήρους οθόνης, αλλά το μυστικό είναι να την αξιοποιήσεις πλήρως. Απλώς ακουμπήστε το δάκτυλο σας επάνω στο εικονίδιο του δακτυλικού αποτυπώματος. Ο ενσωματωμένος αναγνώστης ξεκλειδώνει το τηλέφωνο σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Δημιουργήσαμε έναν μοναδικό τρόπο κατασκευής της οθόνης για να καταφέρουμε να χωρέσουμε τον αναγνώστη μέσα στην οθόνη.

 

Χειρονομίες

Υπάρχουν πιο βολικές χειρονομίες από το Super mBack; Φυσικά. Διατηρούμε τον πολύτιμο χώρο στην οθόνη. Σύρετε προς τα επάνω από το κάτω μέρος για να γυρίσετε πίσω. Σύρετε πιο αργά για να βγείτε στην αρχική οθόνη. Σύρετε πιο αργά και κρατήστε για να δείτε όλες τις ανοικτές εφαρμογές. Οι χειρονομίες υποστηρίζονται αριστερά και δεξιά. Δεδομένης της μεγάλης βάσης χρηστών του Flyme, δεν κάναμε καμία απερίσκεπτη αλλαγή. Κρατήσαμε τη μπάρα πλοήγησης του Android, αλλά αναβαθμίσαμε το σχεδιασμό του Super mBack. Υποστηρίζονται οι ίδιες χειρονομίες, αλλά πιάνουν λιγότερο χώρο.

Τα πάντα για τις κάμερες

 

Αισθητήρας Sony
Απόδοση που συγκρίνεται με νυχτερινή όραση
Ο αισθητήρας IMX380 Sony με μεγάλη επιφάνεια δίνει στο MEIZU 16th εξαιρετική φωτογραφική απόδοση. Σε συνδυασμό με τον IMX350, προσφέρει λειτουργία πορτρέτου (bokeh) που συγκρίνεται με ψηφιακή κάμερα. Η βασική κάμερα με μεγάλο διάφραγμα ƒ/1.8, σταθεροποίηση 4 αξόνων και μείωση θορύβου ArcSoft προσφέρει βέλτιστα αποτελέσματα σε χαμηλό φωτισμό.

3 × οπτικό zoom
Ο συνδυασμός διπλής κάμερας 12 MP ευρυγώνιου φακού με 20 MP τηλεφακό επιτρέπει 3 × οπτικό zoom. Απομακρύνετε τα δάκτυλα σας και οι μακρινές σκηνές έρχονται κοντά.

 

Επεξεργαστής εικόνας Spectra 280
Καλύτερη συνεργασία
Ο αισθητήρας, ο επεξεργαστής εικόνας και ο Qualcomm Snapdragon 845, αυξάνουν την καθαρότητα της εικόνας.

 

Μπροστινή κάμερα 20 MP με AI beauty
Ανακαλύψτε περισσότερη ομορφιά
Η μπροστινή κάμερα υποστηρίζει λειτουργία πορτρέτου για ένα ή περισσότερα πρόσωπα, καθώς βασίζεται σε έξυπνους αλγορίθμους.
Ο νέος αλγόριθμός ArcSoft AI beauty αναλύει αυτόματα την ηλικία, το φύλο και το δέρμα σας και δίνει ένα μοναδικό στύλ ομορφιάς.

 

Αναγνώριση Προσώπου 2.0
Ξεκλείδωμα με το ξύπνημα
Για πλούσια εμπειρία ξεκλειδώματος, το MEIZU 16th υποστηρίζει αναγνώριση προσώπου και δακτυλικού αποτυπώματος. Ξεκλειδώνει αμέσως μόλις το ξυπνήσετε..
Η Αναγνώριση Προσώπου 2.0 υποστηρίζει κλείδωμα των αρχείων σας για μεγαλύτερη προστασία.

 

Αναγνώριση σκηνής μέσω AI
Κάμερα που σκέφτεται
Με τον αλγόριθμό ArcSoft και τη μηχανή AI του Qualcomm Snapdragon 845, η κάμερα σκέφεται. Μπορεί να αναγνωρίσει διάφορες σκηνές, όπως πορτρέτα, χαμηλό φωτισμό, κείμενα, γάτες, σκύλους, πυροτεχνήματα, τοπία και ουρανό. Αναλύει έξυπνα τις εικόνες και εφαρμόζει τον κατάλληλο αλγόριθμό με αυτόματο HDR. Σαν βοηθός φωτογραφίας. Σας χαρίζει μοναδικές λήψεις κάθε φορά, κάνοντας σας επαγγελματία φωτογράφο.

Όταν η κάμερα ανιχνεύσει μωρό, σβήνει αυτόματα το φλας ώστε να μην το τρομάξει.

 

Μικρότερο, αλλά πιο δυνατό
Για να εξασφαλίσει καλύτερη εμπειρία, το MEIZU 16th διαθέτει μπροστινή κάμερα με οπτικό σχεδιασμό που το κάνει ηγέτη των κινητών τηλεφώνων με 20 MP μπροστινή κάμερα.
Η έξυπνη λειτουργία πορτρέτου την καθιστά εφάμιλλη με 2 κάμερες. Ο αλγόριθμός ArcSoft beauty κάνει τις selfies να ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας για τέλεια αποτελέσματα.

 

Μοναδική λειτουργία αφής και απίστευτος ήχος mEngine 2.0

Η μηχανή αφής mEngine έχει αναβαθμιστή στη δεύτερη γενιά. Υποστηρίζει 10 σκηνές συστήματος. Οι μηχανικοί μας έχουν εξοπλίσει την mEngine με ένα ισχυρό μοτέρ, επιτρέποντας στιγμιαίες και δυνατές δονήσεις.

 

3D γυαλί

Η δημιουργητότητα της MEIZU φαίνεται σε πολλά σημεία του MEIZU 16th. Η καμπυλότητα του έχει βελτιωθεί εκατοντάδες φορές ώστε να του χαρίσει μοναδική αίσθηση. Το πίσω γυαλί και το μεταλλικό σώμα δένουν άπταιστα.

 

Διπλά ηχεία νέας γενιάς

Συνεχώς ξεπερνάμε τα όρια της τεχνολογίας, και στον ήχο. Μετά από χιλάδες δοκιμές, τα ηχεία του MEIZU 16th ξεπερνούν για άλλη μία φορά την προηγούμενη γενιά. Για να πετύχουμε εξαιρετικό ήχο με υψηλή ένταση, χρησιμοποιήσαμε ένα μεγαλύτερο διάφραγμα και ένα νέο αλγόριθμό μείωσης θορύβου για σταθερότητα στον ήχο.

 

Βελτιώσεις,Android 8.0

Ο Snapdragon 845 και το Flyme 7 εξασφαλίζουν φοβερές επιδόσεις. Το υπόβαθρο του Android 8.0 ρυθμίζει έξυπνα το MEIZU 16 για εφαρμογές, παιχνίδια ή παρουσιάσεις. Για παράδειγμα, οι βαριές εφαρμογές τρέχουν με τη μέγιστη ταχύτητα, ενώ χαμηλώνει για την καθημερινή χρήση. Δεν γίνεται αντιληπτό όταν το χρησιμοποιείτε, αλλά κάνει μεγάλη διαφορά.

 

Τεχνολογία 2 × 2 MIMO

Το MEIZU 16th έχει ένα σύστημα 4 κεραιών 2.4 GHz/5 GHz. Δεν χρειάζεται ειδικό χειρισμό για να έχετε καλύτερο σήμα. Επιπλέον του συστήματος RF του 845, παρέχουμε έναν ανεξάρτητο ενισχυτή σήματος, βελτιώνοντας τις ταχύτητες κατεβάσματος κατά 60%.

 

Ψύξη “νερού”

Το flagship DNA βρίσκεται σε κάθε λεπτομέρεια του MEIZU 16th. Το σύστημα ψύξης έχει πάχος μόλις 0,4mm. Όταν η θερμοκρασία του τηλεφώνου αυξηθεί, οι υδρατμοί μέσα στο σύστημα μεταφέρουν τη θερμότητα μακριά από τον επεργαστή. Αφού οι υδρατμοί κρυώσουν και υγροποιηθούν, αρχίζουν να κυκλοφορούν και πάλι.