Νέα γραφεία για την Google μέσα σε υπόστεγο ιστορικού αεροπλάνου!

14 Νοεμβρίου, 2018

Η ZGF Architects πρόσφατα ολοκλήρωσε ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, την κατασκευή των νέων γραφείων της Google στο Los Angeles. Το περίεργο στο έργο αυτό είναι ότι η κατασκευαστική εταιρία στην ουσία έχτισε το κτήριο μέσα σε ένα άλλο κτήριο ή καλύτερα ένα υπόστεγο το οποίο είχε κατασκευαστεί για να φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου το Spruce Goose.
Το αεροπλάνο αυτό είναι και γνωστό ως Hughes H-4 Hercules και από την κατασκευή του μέχρι και σήμερα παραμένει το μεγαλύτερο αεροπλάνο που έχει κατασκευαστεί.

 

Αν πιστεύετε ότι ένα υπόστεγο δεν μπορεί να προσφέρει χώρο κάνετε λάθος καθώς το συνολικό εμβαδό των γραφείων της Google είναι 41.800 τετραγωνικά μέτρα τα οποία απλώνονται σε 4 ορόφους ενώ το μήκος είναι 228 μέτρα!
Φυσικά υπάρχουν γραφεία, χώροι για σεμινάρια, meetings και events αλλά και εστιατόρια και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για την ξεκούραση και την ψυχαγωγία των υπαλλήλων. Όλη η κατασκευή έχει γίνει έτσι ώστε οι χώροι να φωτίζονται συνεχώς από φυσικό φως αλλά έχει δοθεί και ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες εξωτερικές παρεμβάσεις στον ιστορικό αυτό χώρο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι όλοι οι όροφοι ενώνονται με γέφυρες, ενώ σε κάθε έναν όροφο υπάρχει εξωτερικός διάδρομος. Αυτό επιτυγχάνει την σωστή και γρήγορη πρόσβαση σε όλους τους χώρους ενώ βοηθάει και στην σωστή αλληλεπίδραση των εργαζομένων.

ZGF

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R