Νέα σειρά SmartThings gadgets από την Samsung

25 Ιουνίου, 2019

Τα smart home gadgets έχουν πλημμυρίσει την αγορά και αυτή την στιγμή ο καταναλωτής έχει πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές. Τι θα λέγατε όμως και κάτι πιο «επώνυμο» για να δώσετε λίγο IQ στο σπιτικό σας;
Η Samsung λοιπόν παρουσίασε μερικά νέα gadgets για την σειρά συσκευών SmartThings. Πιο συγκεκριμένα έδειξε μια smart camera, ένα smart plug και μια smart λάμπα. Τι το έξυπνο έχουν;
Το plug για παράδειγμα είναι μια πρίζα επάνω στην οποία μπορείτε να βάζετε τις συσκευές σας και να τις ελέγχετε από όπου και αν βρίσκεστε. Ναι ξέρουμε, δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη εξυπνάδα για να ανοίγεις και να κλείνεις μια συσκευή αλλά και πάλι μια πρίζα που προσφέρει πρόσβαση μέσω internet είναι πάντα χρήσιμη.
Έπειτα έχουμε την λάμπα LED η οποία είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα καθώς υποστηρίζει Bixby, Google Assistant και Alexa. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να ελέγχετε τον φωτισμό με φωνητικές εντολές από όπου και αν βρίσκεστε.

Η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση είναι αυτή της κάμερας η οποία σύμφωνα με την Samsung μπορεί να αναγνωρίσει ανθρώπους, κατοικίδια και αντικείμενα. Μια ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία καθώς μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα των καμερών ασφαλείας ήταν ότι σου έστελναν ειδοποιήσεις ακόμη και όταν περνούσε μια γάτα ή αν έμπαινε στο οπτικό της πεδίο ένα κλαδί που το κουνούσε ο αέρας.

Το πιο ενδιαφέρον πάντως στα νέα gadget της Samsung είναι ότι το κόστος τους αναμένεται να είναι ιδιαίτερα προσιτό. Πιο συγκεκριμένα η Samsung κοστολογεί την κάμερα στα 90$, την πρίζα στα 18$ και την λάμπα μόλις 10$!

 

ΠΗΓΗ