Νέες αναδιπλούμενες οθόνες από την Samsung στην CES 2023

4 Ιανουαρίου, 2023

Η Samsung παρουσίασε την τελευταία της δημιουργία την οθόνη Flex Hybrid OLED. Πρόκειται για ένα πάνελ OLED σχεδιασμένο για smartphones, tablets και φορητούς υπολογιστές τα οποία θα διπλώνουν ή θα σύρονται. Το πάνελ αυτό μπορεί να διπλωθεί από τη μία πλευρά και να επεκταθεί (με ολίσθηση) από την άλλη, μετατρέποντας μια συμπαγή συσκευή σε μεγαλύτερη.

Η οθόνη Flex Hybrid OLED 10,5 ιντσών από τη Samsung Display έχει αναλογία διαστάσεων 4:3 και μπορεί να ανοίξει με συρόμενο μηχανισμό από τη μία πλευρά για να μετατραπεί σε οθόνη 12,4 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 16:10.

Όταν είναι εντελώς ανοιχτή, μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική οθόνη για να παρακολουθείτε βίντεο με άψογη απόδοση στο μαύρο, σχεδόν τέλειες γωνίες θέασης και υψηλή φωτεινότητα. Η Samsung θα παρουσιάσει αυτό το πάνελ OLED στη CES 2023 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Η Samsung Display θα παρουσιάσει επίσης δύο ακόμη πάνελ OLED που μπορούν να ανοίξουν με παρόμοιο τρόπο. Το Flex Slidable Solo είναι ένα πάνελ OLED 14 ιντσών που μπορεί να μετατραπεί σε οθόνη 17,3 ιντσών όταν ανοίγει από τη μία πλευρά. Το Flex Slidable Duet είναι ένα πάνελ OLED που επεκτείνεται από δύο πλευρές για να μετατρέψει μια οθόνη 14 ιντσών σε οθόνη 17,3 ιντσών. Αυτά τα πάνελ είχαν παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2022 στο Intel Innovation 2022 και τώρα ήρθε η στιγμή να κάνουν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση στη CES 2023.

Αυτά τα νέα πάνελ OLED θα καταστήσουν δυνατή τη δημιουργία προηγμένων συμπαγών συσκευών οι οποίες θα έχουν μικρές διαστάσεις αλλά θα ενσωματώνουν πραγματικά μεγάλες οθόνες. Φυσικά δεν περιμένουμε ακόμη να δούμε στην παραγωγή κάτι τέτοιο, αλλά οι φήμες λένε ότι η Samsung MX, δηλαδή το τμήμα κινητών τηλεφώνων της εταιρείας, έχει στα σκαριά ένα tablet το οποίο διπλώνει την οθόνη του σε δύο σημεία.