Νέες εικόνες δείχνουν ότι το iPhone 16 Pro θα φέρει κάποιες σημαντικές διαφορές σε σχέση με τον προκάτοχό του

9 Μαρτίου, 2024

Το 91 Mobiles πήρε στα χέρια του τα CAD renders του iPhone 16 Pro καθώς και τις διαστάσεις του. Η ανάλυση των εικόνων αυτών δείχνουν ένα κινητό που μπορεί να μοιάζει με τον προκάτοχό του με την πρώτη ματιά, αλλά φαίνεται να έχει και αρκετές διαφορές.

Καταρχάς, το iPhone 16 Pro φημολογείται ότι θα έχει διαστάσεις 149,6×71,4×8,4 χιλιοστά, γεγονός που θα το κάνει ελαφρώς ψηλότερο, φαρδύτερο και παχύτερο από το iPhone 15 Pro, το οποίο έχει διαστάσεις 146,6×70,6×8,25 χιλιοστά. Όπως είναι αναμενόμενο, η οθόνη αναμένεται επίσης να αυξηθεί σε μέγεθος από τις 6,1 στις 6,3 ίντσες.

Το νέο μοντέλο θα κληρονομήσει το Action Button του iPhone 15 Pro, αλλά στο νέο μοντέλο θα είναι λίγο μεγαλύτερο. Το φημολογούμενο Capture Button, το οποίο θα χρησιμεύει ως ειδικό κουμπί για τον έλεγχο της φωτογραφίας, θα βρίσκεται κάτω από το κουμπί λειτουργίας. Το 91 Mobiles ισχυρίζεται ότι το Capture Button θα είναι capacitive, κάτι που συνάδει με προηγούμενες διαρροές, αν και κάποιες φήμες υποστηρίζουν ότι θα είναι μηχανικό. Το τηλέφωνο έχει επίσης διατηρήσει το Dynamic Island, αν και κάποιοι μιλούσαν για αλλαγή στην πιο συμβατική «οπή».

Θα μας πείτε, όλα αυτά θεωρούνται σημαντικές αλλαγές για την Apple; Αν αναλογιστούμε ότι η αμερικανική εταιρεία δεν ασπάζεται τις δραματικές αλλαγές θα λέγαμε ότι η μεγαλύτερη οθόνη και το νέο κουμπί για την κάμερα είναι αρκετά σημαντικές βελτιώσεις. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι το iPhone βάζει υποψηφιότητα για ένα από τα κορυφαία camera phones της αγοράς.

Στις υπόλοιπες φήμες έχουμε και αυτές που λένε ότι η συσκευή θα διαθέτει μια υπερευρυγώνια κάμερα 48MP καθώς και την κάμερα τηλεφακού 5x του iPhone 15 Pro Max. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τροφοδοτείται από το νέο τσιπ A18 Pro, το οποίο θα βασίζεται στην τεχνολογία N3E 3nm της TSMC.