Νέες εντυπωσιακές και προσιτές τηλεοράσεις για την TCL στην CES 2023

5 Ιανουαρίου, 2023

Η TCL είναι σίγουρα ένας από τους πλέον ανερχόμενους κατασκευαστές τηλεοράσεων στον κόσμο. Μάλιστα σε αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ τα τελευταία 4 χρόνια βρίσκεται στις πάντα στις πρώτες θέσεις των value for money τηλεοράσεων.

Για τη CES 2023, ο κινέζος κατασκευαστής ανανεώνει τη σειρά των έξυπνων τηλεοράσεων ομαδοποιώντας τις σε δύο κατηγορίες μοντέλων.
Η σειρά S-Series θα απευθύνεται σε καταναλωτές με χαμηλό προϋπολογισμό, ενώ η σειρά Q-Series θα διαθέτει οθόνες QLED, πιο προηγμένη τεχνολογία και μεγέθη οθόνης έως και τις 98 ίντσες. Όλες οι έξυπνες τηλεοράσεις της TCL για το 2023 θα έχουν πολύ λεπτά πλαίσια στις οθόνες τους.

Η σειρά Q-Series έχει smart TV’s ανάλυσης 4Κ και τα μοντέλα Q6 θα κυκλοφορήσουν σε μεγέθη 50-75 ιντσών. Η τεχνολογία είναι Quantum Dot για καλύτερη χρωματική απόδοση ενώ τα παιχνίδια κονσόλας και PC θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη λειτουργία Game Accelerator 120, η οποία θα επιτρέπει το παιχνίδι σε ρυθμούς ανανέωσης έως 120Hz (με το κόστος της μείωσης της ανάλυσης σε 1080p). Οι τηλεοράσεις Q7 που διατίθενται σε διαστάσεις 55-85 ιντσών έχουν το ταχύτερο Game Accelerator 240, με ρυθμούς ανανέωσης έως και 240Hz (και πάλι, με την ανάλυση να μειώνεται στα 1080p). Σημαντικό είναι ότι τώρα υπάρχουν έως και πέντε φορές περισσότερα dimming zones σε σύγκριση με τις τηλεοράσεις TCL QLED του 2022.

Τα κορυφαία μοντέλα της TCL για το 2023 είναι οι τηλεοράσεις QM8, με διαστάσεις πάνελ που κυμαίνονται από 65 ίντσες έως 98 ίντσες. Θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία Mini-LED “Ultra” για έως και 2.400 dimming zones ενώ τα ενσωματωμένα ηχεία θα περιλαμβάνουν επίσης ένα ενσωματωμένο subwoofer. Φυσικά δεν λείπει η συνδεσιμότητα Wi-Fi 6.

Οι οικονομικές τηλεοράσεις της σειράς S-Series θα περιλαμβάνουν τα μοντέλα S2 σε ανάλυση 720p, τις τηλεοράσεις S3 ανάλυσης 1080p και τα προϊόντα S4 σε 4K. Οι τηλεοράσεις S4 φυσικά έχουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης Dolby Vision HDR και ήχου Dolby Atmos. Οι τηλεοράσεις της σειράς S θα είναι διαθέσιμα από 32 ίντσες έως 85 ίντσες.

Η TCL δεν έχει επί του παρόντος σχέδια για την κυκλοφορία μιας τηλεόρασης 8K το 2023, καθώς η εταιρεία θεωρεί ότι δεν έχει υπάρξει αρκετή ανάπτυξη στην αγορά για να την υποστηρίξει. Ωστόσο, η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει τις πρώτες της έξυπνες τηλεοράσεις QD OLED φέτος και θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα τον Ιανουάριο. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τιμές ή ημερομηνίες κυκλοφορίας για τις νέες τηλεοράσεις της.

TCL Ηχομπάρες 2023
Μαζί με τις νέες έξυπνες τηλεοράσεις της, η TCL θα λανσάρει νέα μοντέλα soundbar το 2023. Όπως και οι νέες τηλεοράσεις, οι ηχομπάρες θα ομαδοποιηθούν σε προϊόντα των σειρών Q και S.
Η σειρά S-Series θα διαθέτει ικανοποιητική απόδοση για την τιμή, ενώ η σειρά Q-Series θα διαθέτει μεγαλύτερο υπογούφερ, ξεχωριστά τουίτερ, αυτόματη βαθμονόμηση χώρου και περισσότερες λειτουργίες. Και εδώ δεν έχουμε τιμές για τις νέες ηχομπάρες αλλά σίγουρα θα είναι ιδιαίτερα λογικές και ανταγωνιστικές για τις κατηγορίες τους.

TCL