Νέες πληροφορίες μιλούν για το τέλος των πλήκτρων στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max

3 Απριλίου, 2023

Οι φήμες σχετικά με τα solid state πλήκτρα των iPhone 15 Pro και Pro Max κυκλοφορούν εδώ και μερικούς μήνες και μια νέα δημοσίευση στο φόρουμ MacRumors μοιράζεται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τους.

Οι φήμες λοιπόν μας λένε ότι τα επόμενα iPhone θα ενσωματώνουν ένα ενοποιημένο κουμπί έντασης ήχου και ένα νέο προγραμματιζόμενο κουμπί Action. Το τελευταίο θα φιλοξενεί τη λειτουργία του κλασικού Mute του iPhone καθώς και μια πληθώρα άλλων προγραμματιζόμενων λειτουργιών, όπως η εναλλαγή του κλειδώματος προσανατολισμού, του φακού, της λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και άλλα.

Τα κουμπιά νέας τεχνολογίας της σειράς iPhone 15 Pro θα διαθέτουν έναν ειδικό μικροεπεξεργαστή χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που θα λειτουργεί ακόμη και όταν η μπαταρία του τηλεφώνου είναι άδεια. Το τσιπ θα αντιλαμβάνεται τις χειρονομίες πατήματος και τα gestures του χρήστη και θα προσφέρει feedback από την Taptic Engine. Οι χρήστες θα μπορούν να προσαρμόζουν την ευαισθησία των κουμπιών από τις Ρυθμίσεις και θα λειτουργούν τόσο με θήκες τηλεφώνου όσο και με γάντια.

Το νέο τσιπ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας στο εσωτερικό της σειράς iPhone 15 Pro θα τροφοδοτεί επίσης τα τσιπ NFC, Bluetooth LE και UW ενώ η συσκευή είναι απενεργοποιημένη και ακόμη και όταν η μπαταρία του τηλεφώνου έχει αδειάσει εντελώς.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η πηγή των πληροφοριών αυτών έχει αποδείξει την αξιοπιστία της στο παρελθόν καθώς από εκεί ακούσαμε για πρώτη φορά για το Dynamic Island του iPhone 14 Pro αρκετό καιρό πριν την κυκλοφορία της συσκευής.

ΠΗΓΗ