Νέο gaming smartphone της Lenovo διαφημίζει απίθανα γρήγορη φόρτιση στα 90W!

15 Απριλίου, 2020

Η αυτονομία της μπαταρίας στα σημερινά κινητά είναι ιδιαίτερα σημαντική και όλοι οι κατασκευαστές προσπαθούν να βρουν τρόπο να την αυξήσουν, χωρίς όμως να μειώσουν τα specs αλλά και τις επιδόσεις των συσκευών. Μην ξεχνάμε ότι η αύξηση της χωρητικότητας των μπαταριών ήταν που εξαφάνισε σιγά σιγά την θύρα 3,5mm για τα ακουστικά, ενώ όσο πιο λεπτά, premium και με καλές φωτογραφικές δυνατότητες γίνονται οι συσκευές, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να ενσωματώνουν και μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας.
Μια άλλη λύση στο πρόβλημα αυτό είναι οι τεχνολογίες φόρτισης! Ενσύρματες ή ασύρματες, οι τεχνολογίες αυτές φιλοδοξούν στο προσεχές μέλλον να κάνουν την παραμονή του κινητού μας δίπλα από την πρίζα όσο το δυνατόν πιο σύντομη. Το Huawei P40 Pro έχει για παράδειγμα ασύρματη και ενσύρματη φόρτιση 40W, το Xiaomi Mi 10 Pro 50W, και η φόρτιση SuperVooc της Oppo φτάνει τα 65W!


Αυτά τα νούμερα ήταν ανήκουστα μερικούς μήνες πριν αλλά η Lenovo θέλει να ανεβάσει τον πήχη με ένα κινητό με φόρτιση στα 90W! Για να καταλάβετε τι ακριβώς σημαίνει αυτό, θα σας πούμε ότι τα premium laptop της Lenovo έχουν φόρτιση 65W, ενώ το 13άρι Macbook Pro έχει φορτιστή 61W!

Τα νέα αυτά διέρρευσαν στο Weibo, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται πουθενά αναφορά στο μέγεθος της μπαταρίας που θα έχει το νέο Legion κινητό της Lenovo ή στους χρόνους φόρτισης που θα προσφέρει

Φυσικά η Lenovo δεν είναι η μοναδική εταιρεία που υπόσχεται ταχύτατη φόρτιση για το μέλλον. Η Samsung έχει ήδη ανακοινώσει την εξέλιξη των δικών της chip τα οποία θα επιτρέψουν την κατασκευή φορτιστών που θα φτάνουν τα 100W, η Xiaomi δουλεύει πυρετωδώς επάνω στην φόρτιση των 100W, ενώ η Vivo έχει ήδη δείξει τον δικό της φορτιστή 120W ο οποίος χρειάζεται μόλις 13 λεπτά για να φορτίσει στο 100% μια μπαταρία 4000mAh.