Νέο Samsung Health Monitor: με δυνατότητα μετρήσεων BP και ECG

10 Ιουνίου, 2021

Η τεχνολογία εξελίσσεται, μεταλλάσσεται και ακολουθεί τις ανάγκες του σημερινού χρήστη. Δεν είναι μακριά η εποχή που το κινητό τηλέφωνο ήταν αποκλειστικά και μόνο…τηλέφωνο, ενώ το ρολόι ήταν περισσότερο ένα fashion αξεσουάρ το οποίο είχε και την δυνατότητα να μας ενημερώνει για την ώρα.

Η εξέλιξη των smartphones έκανε το κινητό το πλέον απαραίτητο εργαλείο δουλειάς, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας. Την εξέλιξη αυτή δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει και το smartwatch, το οποίο κατάφερε να κρατήσει το fashion status ενός πολυτελούς αξεσουάρ αλλά ταυτόχρονα έφερε στον καρπό του χεριού μας λειτουργίες εκπληκτικές και ιδιαίτερα χρήσιμες.

Samsung Health

Πάρτε για παράδειγμα τα υπέροχα έξυπνα ρολόγια της Samsung. Η ποιότητα κατασκευής και η σχεδίασή τους προσφέρουν το κύρος που αναζητάει ο χρήστης, ενώ ταυτόχρονα με την εφαρμογή Samsung Health που κυκλοφόρησε εδώ και λίγα χρόνια μπορούν να συνδυάσουν την παραγωγικότητα ενός smartphone και τις λειτουργίες ευεξίας (πχ καταγραφή ύπνου, άγχους, χιλιομέτρων με ποδήλατο, οξυγόνου στο αίμα κλπ) που είναι τόσο μα τόσο απαραίτητες στις περίεργες εποχές που διανύουμε.

Τον τελευταίο καιρό ακούμε ολοένα και πιο συχνά την λέξη ευεξία (wellness) αλλά αλήθεια γνωρίζεις τι πραγματικά σημαίνει;

Η ευεξία ετυμολογικά προέρχεται από το αρχαίο «ευ» που σημαίνει καλό και την λέξη «έξη» που μεταφράζεται  ως συνήθεια. Η καλή συνήθεια λοιπόν είναι η ευεξία.

 

Samsung Health Monitor
Αυτή είναι η νέα εφαρμογή για τα έξυπνα ρολόγια της Samsung που χρησιμοποιείται από ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο*. Ποιες όμως είναι οι δύο λειτουργίες του Samsung Health Monitor;

 

Μέτρηση αρτηριακής πίεσης

Με την βοήθεια του νέου Samsung Health Monitor app το οποίο κατεβάζετε από το Galaxy Store, ενός συμβατού Samsung Galaxy smartphone** και φυσικά ενός συμβατού Samsung Galaxy smartwatch*** μπορείτε τώρα να μετρήσετε την αρτηριακή σας πίεση ώστε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση σας.

Η διαδικασία είναι απλή. Aφού έχεις ρυθμίσει και βαθμονομήσει την εφαρμογή στο κινητό και το smartwatch σου, απλά πατάς την εντολή «Μέτρηση» και το smartwatch με τους ενσωματωμένους αισθητήρες θα αναλύσει τους καρδιακούς παλμούς προσδιορίζοντας έτσι την αρτηριακή πίεση.

Τα δεδομένα αυτά αποθηκεύονται αυτόματα στην εφαρμογή η οποία μάλιστα σας επιτρέπει να τα μοιραστείτε σε μορφή PDF με τον γιατρό ή την οικογένειά σας.

 

Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Και όμως, ένα Galaxy Watch με το Samsung Health Monitor έχουν την δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος*****! Χάρη στους εξελιγμένους αισθητήρες το smartwatch μπορεί να καταγράψει του καρδιακούς παλμούς.

Και εδώ η μέτρηση γίνεται ιδιαίτερα απλά καθώς αρκούν 30 δευτερόλεπτα ηρεμίας με τον αγκώνα σε μια επίπεδη επιφάνεια. Την «βαριά» δουλειά αναλαμβάνουν οι αισθητήρες του ρολογιού οι οποίοι θα μετρήσουν τους παλμούς, θα τους αξιολογήσουν και έπειτα θα σας ενημερώσουν.

 

* Αυτή η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μετρήσεις μόνο σε ηλικίες 22 ετών και άνω.

**Συμβατά smartphones: Samsung Galaxy smartphone με έκδοση Android 7.0 (Nougat) ή μεταγενέστερη.

***Συμβατά ρολόγια: Samsung Galaxy Watch Active2 με Tizen έκδ. 4.0.0.8 και μεταγενέστερα, Samsung Galaxy Watch3 και μεταγενέστερα

****Η εφαρμογή Samsung Health Monitor είναι «ιατροτεχνολογικό προϊόν». Χρησιμοποιήστε μόνο αφού διαβάσετε προσεκτικά τις Οδηγίες χρήσης, τις αντενδείξεις και τις προφυλάξεις. Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ Ή TO SAMSUNG HEALTH MONITOR ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ. ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ Ή ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Το περιεχόμενο στον παρόντα ιστότοπο δεν συνιστά, ούτε δύναται να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή υποκαθιστά συμβουλή ιατρικής φύσης, για την οποία οφείλετε και σας συστήνεται να συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες χρήσης για το Samsung Health Monitor μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://www.samsung.com/gr/apps/samsung-health-monitor/
Το άρθρο είναι χορηγούμενο από τη Samsung Electronics