Νέος αισθητήρας της OMNIVISION για flagship κινητά

9 Ιανουαρίου, 2023

Μπορεί Sony και Samsung να κυριαρχούν στην αγορά των αισθητήρων για κάμερες κινητών τηλεφώνων, αλλά υπάρχει πάντα και η OMNIVISION της οποίας οι αισθητήρες βρίσκονται πίσω από αρκετές υλοποιήσεις που υπάρχουν στην αγορά σήμερα.

Η OMNIVISION λοιπόν ανακοίνωσε σήμερα το νέο OV50H, έναν αισθητήρα εικόνας υψηλής ανάλυσης 50 megapixel με τεχνολογία dual conversion gain (DCG) ο οποίος έχει pixel 1,2 micron (μm) και μέγεθος 1/1,3 ιντσών. Ο αισθητήρας είναι σχεδιασμένος για κάμερες smartphone υψηλής τεχνολογίας και προσφέρει επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και αυτόματη εστίαση επιπέδου ναυαρχίδας. Υποστηρίζει λήψη σε ανάλυση 12,5MP στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) και υψηλό δυναμικό εύρος (HDR) στα 60 fps και είναι ο πρώτος αισθητήρας της OMNIVISION που διαθέτει οριζόντια/κάθετη (H/V) τετραπλή ανίχνευση φάσης (Quad Phase Detection).

Ο OV50H βασίζεται στην τεχνολογία PureCel Plus-S stacked-die της OMNIVISION για την καλύτερη απόδοση του αισθητήρα εικόνας στην κατηγορία του. Διαθέτει την πρώτη τεχνολογία αυτόματης εστίασης H/V QPD της OMNIVISION. Η QPD επιτρέπει την αυτόματη εστίαση ανίχνευσης φάσης 2×2 (PDAF) σε ολόκληρη την επιφάνεια του αισθητήρα. Αυτή η λειτουργία βελτιώνει τον υπολογισμό της απόστασης, παρέχει ταχύτερη αυτόματη εστίαση και βελτιώνει την απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε συνδυασμό με το remosaic εντός του chip για τη συστοιχία έγχρωμων φίλτρων QPD, το αποτέλεσμα είναι η κορυφαία ποιότητα εικόνας για τις wide και τις ultra-wide κάμερες σε ναυαρχίδες και smartphones υψηλής τεχνολογίας.
Κάτι μας λέει ότι σύντομα θα δούμε τα πρώτα κινητά με τον νέο αυτόν αισθητήρα.

OMNIVISION 

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R