Ο Carl Pei της Nothing κάνει review στο OnePlus 11, το νέο κινητό δηλαδή της πρώην εταιρείας του!

14 Φεβρουαρίου, 2023

Ο Carl Pei είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα στον χώρο των κινητών τηλεφώνων. Έχει περάσει από την Meizu, έχει συν-ιδρύσει την OnePlus ενώ τώρα έχει την εντελώς δική του εταιρεία τεχνολογίας την Nothing.

Πρόσφατα τον είδαμε σε έναν διαφορετικό ρόλο, να κάνει δηλαδή unboxing και review του τελευταίου iPhone, και όπως φαίνεται ζήλεψε την δόξα των δημοσιογράφων τεχνολογίας και το κάνει για άλλη μια φορά.
Αυτή την φορά επιστρέφει με μια πολύ ενδιαφέρουσα κριτική του τελευταίου τηλεφώνου της πρώην εταιρείας του: το OnePlus 11.

Στο βίντεο του OnePlus 11 διάρκειας 12 λεπτών (το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παραπάνω), ο Carl αναλύει τις αντιδράσεις του για το υλικό και το λογισμικό του τηλεφώνου. Αρχικά, έχει πολλά καλά πράγματα να πει. Αποκαλεί τη συσκευή “όμορφη” και μιλάει για τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού της, τις οποίες οι περισσότεροι καταναλωτές μπορεί να μην προσέξουν με την πρώτη ματιά. Ωστόσο, ασκεί επίσης κριτική σε ορισμένες άλλες λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα στον τρόπο με τον οποίο συνδέεται η κάμερα με το σασί του κινητού αλλά και το μικρό μέγεθος των πλήκτρων καθώς και την περίεργη τοποθέτησή τους. Ωστόσο, ο Carl επαναλαμβάνει αρκετές φορές το πόσο εντυπωσιασμένος είναι με τη συνολική αίσθηση υψηλής ποιότητας του OnePlus 11.

Το λογισμικό είναι το σημείο όπου ο Carl γίνεται πιο επικριτικός. Αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί το Oxygen OS από τότε που άλλαξε το όνομά του σε Color OS. Λέει ότι είναι μπερδεμένος από το γιατί η εταιρεία πήρε κάτι που δούλευε εξαιρετικά και το «πείραξε» δημιουργώντας κάποιες ατέλειες.
Στο τέλος, ο Carl λέει ότι το τηλέφωνο είναι εξαιρετικό συνολικά, αλλά δεν έχει “καμία πραγματική ταυτότητα”. Επιπλέον, το λογισμικό δεν είναι τόσο άρτια φινιρισμένο όσο θα ήθελε, παρόλο που περιέχει πολλές χρήσιμες λειτουργίες.

Ενώ οι αξιολογήσεις smartphone είναι εύκολο να βρεθούν στο YouTube, δεν βλέπεις και κάθε μέρα ένα τόσο σημαντικό άνθρωπο της τεχνολογίας να μιλάει για τον ανταγωνισμό με αντικειμενικότητα.