Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης, της TeamViewer στα Ιωάννινα

21 Ιουνίου, 2021

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης της TeamViewer, στα Ιωάννινα. Ο CEO της TeamViewer Oliver Steil, CTO Mike Eissele και ο Philipp Deutscher, VP Engineering ο οποίος είναι επικεφαλής της Ελληνικής ομάδας, καλωσόρισαν τον Πρωθυπουργό στο κέντρο για να συζητήσουν τη σημασία του για την TeamViewer σε παγκόσμιο επίπεδο και να του δείξουν πόσο γρήγορα και καλά έχει αναπτυχθεί το Hub από το επίσημο άνοιγμα τον Ιανουάριο του 2020.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Η απόφαση της TeamViewer να επενδύσει στην Ελλάδα ως βασικός κόμβος Καινοτομίας και Ανάπτυξης, επιβεβαιώνει τις συνεχιζόμενες επενδύσεις μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας. Γινόμαστε γρήγορα σημείο αναφοράς για ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας και λογισμικού στον κόσμο και το έργο που πραγματοποιείται σε αυτό το Κέντρο είναι έργο αιχμής. Σήμερα κατάφερα να γνωρίσω μερικούς από τους εξαιρετικούς μηχανικούς λογισμικού που εργάζονται εδώ. Οι περισσότεροι είναι απόφοιτοι της περιοχής που τώρα αξιοποιούν τις δυνατότητές τους εδώ στην Ελλάδα, και ταλαντούχοι μηχανικοί που επέλεξαν να έρθουν από το εξωτερικό και να εργαστούν εδώ, λόγω των ευκαιριών που τους προσφέρει τώρα η Ελλάδα. Τα Ιωάννινα επιδιώκουν να γίνουν βασικός πυλώνας της σύγχρονης οικονομίας μας και εμείς θα συνεχίσουμε να επενδύουμε. ”


Ο CEO της TeamViewer Oliver Steil δήλωσε: «Η TeamViewer έχει εξελιχθεί σε έναν πραγματικά παγκόσμιο τεχνολογικό παίκτη τα τελευταία χρόνια – εστιάζοντας σε λύσεις για την ψηφιοποίηση ολόκληρης της αλυσίδας αξίας των πελατών σε διάφορους κλάδους. Ωστόσο, ανταγωνιζόμαστε τα πιο έξυπνα ταλέντα στη μηχανική λογισμικού παγκοσμίως. Η περιοχή γύρω από τα Ιωάννινα φιλοξενεί πολλές τεχνολογικές εταιρείες και πολλούς απόφοιτους πανεπιστημίων στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών και της ανάπτυξης λογισμικού. Αυτό καθιστά την πόλη ένα πολύ ελκυστικό μέρος για εμάς. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την ανάπτυξη του κέντρου μας στα Ιωάννινα και ανυπομονούμε να το αναπτύξουμε περαιτέρω στο μέλλον».
Από την ίδρυσή του στις αρχές του 2020, ο αριθμός των μηχανικών λογισμικού στην TeamViewer στα Ιωάννινα αυξήθηκε σε σχεδόν 50. Το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της καινοτομίας στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της TeamViewer.
Ως εκ τούτου, η εταιρεία ακολουθεί ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για το κέντρο. Η TeamViewer θα συνεχίσει να προσελκύει πολλά υποσχόμενα ταλέντα και να δημιουργεί επιτυχημένες σταδιοδρομίες μέσα στην ίδια την εταιρία. Προς το παρόν, η TeamViewer σχεδιάζει να επεκτείνει το εργατικό δυναμικό έως και 150 – 200 μηχανικούς τα επόμενα χρόνια.