Ο Google Assistant του Android Auto αποκτά την δική του τεχνητή νοημοσύνη

27 Ιανουαρίου, 2024

Οι προγραμματιστές της Google έχουνε δουλειές με φούντες. Μόνο έτσι εξηγείται το ότι κάθε λίγους μήνες έχουμε επανασχεδιασμό στο interface του Android Auto.

Ωστόσο, δεν παραπονιόμαστε καθώς πρόκειται για ένα θαυμάσιο σύστημα infotainment που κάνει (κυρίως) αυτό που χρειαζόμαστε να κάνει. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το Android Auto εξοπλίστηκε και με λίγη τεχνητή νοημοσύνη με μια λειτουργία που ονομάζεται σύνοψη μηνυμάτων. Τι κάνει; Μα φυσικά αυτό που λέει, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να συνοψίζει μηνύματα κειμένου και άλλα. Τώρα, η Google κυκλοφορεί άμεσα ένα νέο σχεδιασμό του Google Assistant για το Auto. Ο νέος επανασχεδιασμός του Google Assistant του Android Auto κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στους χρήστες του Google Play Beta Program, αλλά θα πρέπει να είναι προσβάσιμος από όλους τις επόμενες εβδομάδες.

Με το ενημερωμένο περιβάλλον εργασίας, το Google Assistant εμφανίζει τώρα μια μπάρα στο κάτω μέρος που λέει “Γεια σας, πώς μπορώ να βοηθήσω;” Όταν καλείτε το Assistant αυτός θα μεταγράφει σε πραγματικό χρόνο αυτό που του ζητάτε να κάνει. Οι απαντήσεις εμφανίζονται πλέον οπτικά σε έναν ελεύθερο χώρο της οθόνης όταν βρίσκεστε στους Χάρτες Google. Είναι πολύ έξυπνο και χρήσιμο.
Το Android Auto βρίσκεται συνεχώς σε εξέλιξη, αλλά είναι αλήθεια ότι υπάρχουν και αρκετά πράγματα που χρήζουν άμεσης βελτίωσης από την Google. Για να είμαστε ειλικρινείς πάντως, τα πλεονεκτήματα υπερτερούν σημαντικά των μειονεκτημάτων.

Πηγή