Ο Snapdragon 8 Gen 2 ανοίγει λογαριασμούς με το πανίσχυρο Α16 της Apple

16 Σεπτεμβρίου, 2022

Μετά την παρουσίαση της σειράς iPhone 14 είναι αλήθεια ότι ακούστηκαν πολλές γκρίνιες Ναι καλά μαντέψατε, όλες οι γκρίνιες έχουν να κάνουν με τις -για άλλη μια φορά- ιδιαίτερα μικρές αλλαγές και βελτιώσεις σε σύγκριση με τα iPhone 13.
Το μοναδικό σημείο όμως που δεν χωράνε οι μουρμούρες είναι οι επιδόσεις, μιας και η Apple έχει φροντίσει τα SoC που χρησιμοποιεί κυριολεκτικά να πετάνε.

Τα SoC είναι ο μεγάλο πόνος των Android users οι οποίοι είδαν τον Snapdragon 888 να καίγεται όταν βρίσκεται σε λειτουργία, αλλά και να έχει μια τεράστια δίψα για ενέργεια μειώνοντας έτσι την αυτονομία των συσκευών σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Με τον Snapdragon 8+ Gen 1 τα πράγματα βελτιώθηκαν λίγο, αλλά και πάλι η διαφορά ανάμεσα σε αυτόν και την σειρά Α της Apple είναι απλά χαοτική.

Ωστόσο, σήμερα, ο γνωστός blogger Weibo Digital Chat Station ανέβασε την είδηση ότι ο Snapdragon 8 Gen2 του επόμενου έτους έχει μια έκδοση εξαιρετικά υψηλής συχνότητας, ενώ και η GPU θα βασίζεται μεν στο προηγούμενο μοντέλο αλλά θα έχει ανεβασμένη απόδοση.

Υπάρχει ήδη η πληροφορία ότι ο Snapdragon 8 Gen2 SM8550, θα χρησιμοποιεί τη κατασκευή της TSMC στα 4nm. Η CPU εξακολουθεί να χρησιμοποιεί οκταπύρηνο σχεδιασμό, αλλά η αρχιτεκτονική έχει αναβαθμιστεί και προσαρμοστεί στις σημερινές απαιτήσεις και περιλαμβάνει έναν σούπερ μεγάλο πυρήνα X3 + δύο μεγάλους πυρήνες A720 + δύο μεγάλους πυρήνες A710 + τρεις μικρούς πυρήνες A510.
Η σχεδίαση με έναν σούπερ μεγάλο πυρήνα + 4 επίσης μεγάλων πυρήνων στον Snapdragon 8 Gen2 αναμφίβολα θα φέρει ισχυρές επιδόσεις. Όσον αφορά την GPU, ο Snapdragon 8 Gen2 θα χρησιμοποιήσει την Adreno 740, η οποία βελτιώνει περαιτέρω την απόδοση της GPU σε σύγκριση με το Snapdragon 8 Gen1.

Επιπλέον, όσον αφορά το μόντεμ 5G, το πρόσφατα ανακοινωμένο X70 της Qualcomm θα ενσωματωθεί επίσης στο Snapdragon 8 Gen2. Το Snapdragon X70 υποστηρίζει μέγιστη ταχύτητα λήψης 10Gbps 5G και φέρνει επίσης νέα προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως το Qualcomm 5G AI και το Qualcomm 5G ultra-low latency.

Σύμφωνα με την Qualcomm, το Snapdragon 8 Gen2 θα κυκλοφορήσει στα μέσα Νοεμβρίου και τα πρώτα τηλέφωνα με Snapdragon 8 Gen2 θα είναι διαθέσιμα το νωρίτερο στα τέλη Νοεμβρίου. Επί του παρόντος, το Xiaomi 13, το Redmi K60 και το Motorola X40 αναμένεται να έχουν την πρωτιά στο λανσάρισμα του Snapdragon 8 Gen2.