Όχι, η Huawei δεν πρόκειται να κόψει τις Android εφαρμογές από τα κινητά της

21 Νοεμβρίου, 2023

Πρόσφατα, ορισμένες αναφορές ανέφεραν ότι η Huawei σχεδιάζει να σταματήσει την υποστήριξη εφαρμογών Android για το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS. Όπως είναι φυσικά το νέο αυτό έφερε μεγάλη αναστάτωση στους fans των κινητών της Huawei οι οποίοι μέχρι σήμερα (έστω και με πλάγιο τρόπο) μπορούσαν να εγκαταστήσουν τις αγαπημένες τους Google εφαρμογές αλλά και γενικότερα όλα τα Android apps.

Το ευχάριστο νέο είναι ότι ένας εκπρόσωπος της Huawei μοιράστηκε κάποιες διευκρινίσεις για τους χρήστες των κινητών της Huawei.
Έτσι λοιπόν διευκρινίστηκε ότι οι εκτός Κίνας χρήστες θα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές Android καθώς τα κινητά της παγκόσμιας αγοράς δεν θα φέρουν εγκατεστημένο το HarmonyOS αλλά το γνωστό μας EMUI.

Μάλιστα η πηγή αυτή ανέφερε επίσης ότι η Huawei θα συνεχίσει να αυξάνει την υποστήριξή της προς τους παγκόσμιους προγραμματιστές για την παροχή καλύτερων περιβαλλόντων ανάπτυξης και εργαλείων για καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Το νέο αυτό σίγουρα έκανε τους περισσότερους από εμάς να ξεφυσήσουμε με ανακούφιση μιας και θα έχουμε πρόσβαση και στο μέλλον στις φανταστικές συσκευές της Huawei.

Πηγή