Οι ΗΠΑ περνούν αναθεωρημένο νομοσχέδιο με στόχο να απαγορεύσουν το TikTok

22 Απριλίου, 2024

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε και πάλι ένα νομοσχέδιο με σκοπό να απαγορεύσει το TikTok. Το νέο νομοσχέδιο απαιτεί τώρα από την ByteDance να πουλήσει το κοινωνικό μέσο σε αμερικανική εταιρεία εντός ενός έτους αντί για έξι μήνες. Η αποτυχία να το πράξει αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του TikTok από το App Store της Apple και το Google Play Store.

Το TikTok δημοσίευσε προληπτικά μια δήλωση στο X, λέγοντας ότι η απαγόρευση θα “καταπατήσει τα δικαιώματα ελεύθερης έκφρασης 170 εκατομμυρίων Αμερικανών, θα καταστρέψει 7 εκατομμύρια επιχειρήσεις και θα κλείσει μια πλατφόρμα που συνεισφέρει 24 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία των ΗΠΑ, ετησίως”.

Όπως φαίνεται όλα τα παραπάνω δεν συγκίνησαν κανέναν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη από ό,τι τον περασμένο μήνα, με ψήφους 360-58. Ο Ρεπουμπλικανός εκπρόσωπος του Τέξας Michael McCaul, ο συντάκτης του νομοσχεδίου, δήλωσε ότι θα προστατεύσει τους Αμερικανούς και ιδιαίτερα τα παιδιά της Αμερικής από την “κακόβουλη επιρροή της κινεζικής προπαγάνδας”, εννοώντας προφανώς από την ελεύθερη ενημέρωση και την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να περάσει από ψηφοφορία στο Κογκρέσο, και μόλις γίνει αυτό, θα εναπόκειται στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να το υπογράψει ως νόμο κάτι που φυσικά ο ίδιος έχει ήδη δηλώσει ότι θα το πράξει.

Οι ΗΠΑ πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, και η αντικινεζική μανία που έχει κυριεύσει αυτή την κυβέρνηση μόνο κακό μπορεί να φέρει στο μέλλον.