Οι κάμερες των Huawei Mate 40 και Mate 40 Pro κρύβουν πολλά μυστικά!

19 Αυγούστου, 2020

Η πιο hot παρουσίαση της Huawei για το 2020 αναμένεται να είναι αυτή της νέας σειράς Mate 40. Ήδη έχουν αρχίσει να διαρρέουν κάποια specs ενώ πρόσφατα έκαναν την εμφάνισή τους και κάποιες εικόνες οι οποίες μας δίνουν μια μικρή «γεύση» για το τι θα πρέπει να περιμένουμε.

Η νέα διαρροή είναι αυτή των panels που θα καλύπτουν το module της κύριας κάμερας στα Mate 40 και Mate 40 Pro. Η κυκλική σχεδίαση που γνωρίσαμε στο Mate 30 υπάρχει και εδώ, μόνο που τώρα βρίσκεται μέσα σε ένα τετράγωνο. Έτσι η Huawei κατάφερε να τετραγωνίσει τον κύκλο, και μένει να μάθουμε αν και τα χαρακτηριστικά της κάμερας θα φέρουν για άλλη μια φορά την κινεζική εταιρεία στην κορυφή της λίστας με τα κορυφαία camera smartphones.

Στα panel βλέπουμε να αναγράφεται «3D» κάτι που μάλλον δείχνει τον αισθητήρα ToF. Το module του Mate 40 Pro έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς υπάρχουν 4 φακοί αλλά στο κέντρο υπάρχει ένα παραλληλόγραμμο σχήμα. Σύμφωνα με διάφορες πηγές αυτό κρύβει τον περισκοπικό φακό αλλά εγώ είναι αλήθεια έχω μπερδευτεί αρκετά. Αν παρατηρήσετε, ο κάτω αριστερά φακός είναι τετράγωνος κάτι που επίσης δείχνει περισκοπική κάμερα, οπότε το σχήμα στο κέντρο είναι ένα μεγάλο μυστήριο. Επίσης δεν γνωρίζουμε αν το στρογγυλό δαχτυλίδι είναι ενεργό, αν δηλαδή με κάποιο τρόπο δείχνει πληροφορίες ή ακόμη και αν πρόκειται για ένα μεγάλο φλας! Αυτό θα ήταν σίγουρα ενδιαφέρον για τους απανταχού vloggers.

Αν τώρα προσθέσουμε και τις πληροφορίες που μιλούν για αισθητήρα 108MP και φακούς freeform 9P υψηλής ποιότητας ίσως έχουμε άλλο ένα φωτογραφικό τερατάκι στα σκαριά από την Huawei. Όχι ότι είχαμε καμία αμφιβολία για το αν η σειρά Mate θα έχει καλές κάμερες δηλαδή…απλά κουβέντα να γίνεται.

ΠΗΓΗ