Οι “Fury” ετοιμάζουν βαλίτσες για τον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Escape Room

2 Οκτωβρίου, 2018

Πάνω από 40 ομάδες, 1 cube και 2 ήμερες απαιτητικών γρίφων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Escape Room. Αυτό το φοβερό σκηνικό στήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Digital Expo με την ομάδα “Fury” να αναδεικνύεται νικήτρια, εκπροσωπώντας τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Τελικό τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ανάμεσα στα 4 halls της Digital Expo 2018, τις εντυπώσεις έκλεψε το μοναδικό cube του Red Bull Escape Room, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ο ελληνικός προκριματικός του πρώτου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Escape Room. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που τρέχει μέσα από το Red Bull Mind Gamers, την online πλατφόρμα που στοχεύει στη δημιουργία μιας κοινότητας ικανών μυαλών, προσφέροντας διαδραστικό περιεχόμενο αλλά και προκλήσεις για όσους θέλουν να τεστάρουν τις ικανότητές τους.

 

Πάνω από 40 ομάδες έμπαιναν back-to-back μέσα στο cube για να λύσουν τους γρίφους με σκοπό να καταφέρουν να κάνουν τον καλύτερο χρόνο, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τον Παγκόσμιο Τελικό που θα διεξαχθεί το Μάρτιο του 2019. Αυτός ο προκριματικός είχε από όλα: αγωνία, δράση αλλά και γέλιο για τους συμμετέχοντες, μερικοί από τους οποίους ήρθαν κατάλληλα προετοιμασμένοι με εμφανίσεις και έχοντας κάνει καλό training στο online challenge.

Άλλες ομάδες ήταν πιο χαλαρές, θέλοντας να διασκεδάσουν, ωστόσο ο στόχος του καλύτερου χρόνου ήταν κοινός για όλους. Άλλωστε αυτή η μοναδική ευκαιρία να κερδίσουν και να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε έναν Παγκόσμιο Τελικό Escape Room.
Τελικά η ομάδα “Fury” κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση, με χρόνο στα 13 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα, αφήνοντας πίσω τις επικρατέστερες, Fear of the Dark, To Roz Gourouni Tou Tse, Al PachinOrf, Mayroskyla, Τρεις και η Κούκου και The Doomed.

Συνολικά στο επερχόμενο Παγκόσμιο τελικό λαμβάνουν μέρος 25 χώρες από όλο τον κόσμο, από την Ελλάδα έως τη Γερμανία, την Ινδία, τη Νορβηγία, τις Η.Π.Α. και τη Βραζιλία. Η ταχύτερη ομάδα από κάθε χώρα θα έχει την ευκαιρία να λύσει για πρώτη φορά το ολοκαίνουριο escape room “Omni’s Escape”, σχεδιασμένο από τον σπεσιαλίστα του είδους Dr. Scott Nicholson, στον Παγκόσμιο Τελικό. Αυτή η «απόδραση» θα είναι για δυνατούς λύτες!