Οι θρυλικοί KISS συνταξιοδοτούνται και την θέση τους παίρνουν ψηφιακά avatars

12 Δεκεμβρίου, 2023

Πραγματοποιώντας την τελευταία τους συναυλία στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης το βράδυ του Σαββάτου, οι Kiss χρησιμοποίησαν το encore για να αποκαλύψουν ψηφιακά avatars του εαυτού τους που θα επιτρέψουν στο θρυλικό glam-rock συγκρότημα να συνεχίσει τις συναυλίες.

Τα άβαταρ κυριολεκτικά τα «έσπασαν» με το God Gave Rock and Roll to You, κάτι που δίνει την δυνατότητα οι μελλοντικές γενιές των οπαδών των Kiss να μπορούν να απολαμβάνουν τη μουσική των Αμερικανών ροκάδων σε συναυλιακούς χώρους ακόμη και αν αυτοί κυκλοφορούν με πατερίτσες λόγω προχωρημένης ηλικίας.

Οι Paul Stanley, Gene Simmons, Tommy Thayer και Eric Singer, έχουν άθροισμα 273 ετών – με τον μπασίστα Simmons να είναι ο γηραιότερος στα 74 του – οπότε το να αφήσουν τα avatars να αναλάβουν τα ηνία φαίνεται έξυπνη κίνηση.

Το κατόρθωμα έγινε εφικτό χάρη σε μια συνεργασία της εταιρείας ειδικών εφέ του George Lucas, Industrial Light & Magic, και της Pophouse Entertainment Group, συνιδρυτής της οποίας είναι ο Björn Ulvaeus των ABBA. Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν το σόου ABBA Voyage, μια σειρά παραστάσεων στο Λονδίνο με ολογράμματα της εμβληματικής τετράδας της σουηδικής ποπ, τα οποία ερμηνεύουν τις κλασικές επιτυχίες τους από τη δεκαετία του ’70. Ο διευθύνων σύμβουλος της Pophouse Per Sundin δήλωσε ότι η τεχνολογία σημαίνει ότι οι Kiss “θα μπορούσαν να δώσουν μια συναυλία σε τρεις πόλεις την ίδια νύχτα σε τρεις διαφορετικές ηπείρους.

Ο frontman των Kiss Paul Stanley ήταν εξίσου αισιόδοξος παρά το γεγονός ότι αναμένεται να χάσει την δουλειά του από ψηφιακά ολογράμματα λέγοντας: “Αυτό που καταφέραμε ήταν καταπληκτικό, αλλά δεν είναι αρκετό. Η μπάντα αξίζει να συνεχίσει να ζει γιατί η μπάντα είναι μεγαλύτερη από εμάς. Είναι συναρπαστικό για εμάς να κάνουμε το επόμενο βήμα και να δούμε τους Kiss να απαθανατίζονται”.

Ο Simmons πρόσθεσε: “Μπορούμε να είμαστε για πάντα νέοι και για πάντα εμβληματικοί, και να πάμε σε μέρη που δεν είχαμε ονειρευτεί στο παρελθόν”.

Εμείς θα προσθέσουμε ότι εκτός από νέοι και εμβληματικοί, θα συνεχίσει να τρέχει και το χρήμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς μάλιστα να κουνάνε ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι.

Ενώ μερικοί μουσικόφιλοι λατρεύουν τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να τους επιτρέψει να απολαύσουν συγκροτήματα ή τραγουδιστές ακόμη και αν αυτοί δεν βρίσκονται σε φυσική μορφή μπροστά τους, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που λένε ότι το να δουν μια συναυλία ενός καλλιτέχνη που έχει πεθάνει είναι αρκετά creepy.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R