OVIS: Μια βαλίτσα με A.I που σας ακολουθεί πιστά παντού!

7 Σεπτεμβρίου, 2018

Ομολογώ ότι στην IFA 2018 λίγα ήταν τα πράγματα που με εντυπωσίασαν. Ναι υπήρχαν νέες τηλεοράσεις και κινητά, χρήσιμα gadgets και φανταστικά ηχοσυστήματα, αλλά έλειπε αυτό το κάτι που θα άξιζε ένα επιφώνημα θαυμασμού.
Αν με ρωτάτε πάντως τι ήταν αυτό που μου έμεινε από την εφετινή έκθεση θα σας έλεγα χωρίς κανέναν ενδοιασμό η τεχνητή νοημοσύνη ή αλλιώς Α.Ι.
Πολλά τα έξυπνα gadgets, οι έξυπνες οικιακές συσκευές και ακόμη πιο πολλά τα κάθε είδους ρομπότ. Ρομπότ παρέας, ψυχαγωγίας, ελέγχου έξυπνων συσκευών και ακόμη περισσότερες οι υλοποιήσεις έξυπνων σπιτιών με εκπληκτικούς αυτοματισμούς που κάνουν την ζωή μας ευκολότερη.
Η Segway για παράδειγμα, γνωστή για τα ηλεκτρικά της οχήματα παρουσίασε το Loomo για το οποίο έχουμε ήδη γράψει ΕΔΩ.

Πρόκειται για μια πρόταση ηλεκτρικής μετακίνησης η οποία λειτουργεί όπως όλα τα Segway που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ανεβαίνεις επάνω, το γυροσκόπιο φροντίζει για την ισορροπία σου και πηγαίνεις άνετα στον προορισμό σου. Τα «ωραία» όμως αρχίζουν όταν κατέβεις από το Loomo. Εκεί το μικρό 2ροδο μετατρέπεται σε ένα μικρό ρομπότ το οποίο σε ακολουθεί παντού, στο γραφείο, στα ψώνια κλπ. Μπορείτε επίσης να το χειρίζεστε από το κινητό και να βλέπετε μέσα από την ενσωματωμένη κάμερα, μπορεί να σας τραβάει φωτογραφίες και άλλα πολλά χαριτωμένα. Επιτέλους τα καθημερινά μας gadget αποκτούν επιπλέον λειτουργίες και χρηστικότητα, και συμμετέχουν ενεργά στην ζωή μας!

Με αυτή την λογική έχει κατασκευαστεί και η βαλίτσα OVIS της Forward X. Από την μια είναι μια βολική και ποιοτική βαλίτσα, αλλά από την άλλη έχει και έξυπνες λειτουργίες οι οποίες μας λύνουν τα χέρια.
Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχουμε δει φανταστικές high tech βαλίτσες για τις οποίες έχουμε αφιερώσει και ένα μεγάλο θέμα. Κάποιες διαθέτουν ενσωματωμένο GPS και ασύρματες ευκολίες, άλλες έχουν φορτιστές και έξυπνα συστήματα για check in ενώ υπάρχει και βαλίτσα η οποία μετατρέπεται σε ηλεκτρικό σκούτερ για να μην περπατάτε στα αεροδρόμια.

Η OVIS λοιπόν έχει την δική της φιλοσοφία και ενσωματώνει τεχνητή νοημοσύνη αλλά και εξελιγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης, παρόμοιο με αυτό κάποιων αυτοκινήτων.

Έτσι όταν φτάνετε στο αεροδρόμιο, ακουμπάτε κάτω την OVIS και αυτή θα σας ακολουθεί παντού με ταχύτητα έως και 10 χιλιόμετρα την ώρα. Ενσωματώνει αισθητήρες με τους οποίους αναγνωρίζει το περιβάλλον αλλά και εμπόδια όπως άνθρωποι, αντικείμενα ή ζώα ώστε να τα αποφεύγει, και υπολογίζει συνεχώς την απόσταση ώστε να μην μένει ποτέ πίσω. Αν για κάποιο λόγο δεν σας προλάβει ενεργοποιεί τον ενσωματωμένο συναγερμό ενώ ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα και στο κινητό σας μέσω τις ειδικής εφαρμογής.

Όχι δεν τελειώσαμε. Έχει και άλλη τεχνολογία! Διαθέτει ενσωματωμένη ζυγαριά η οποία σας ενημερώνει για το βάρος, φορτιστή USB για τις συσκευές σας αλλά και μονάδα GPS για να βλέπετε πάντα που βρίσκεται.
Έτσι όταν την χάσει η AlItalia θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθείτε τις περιπέτειές της σε ολόκληρο τον κόσμο!

Αυτή την στιγμή μπορείτε να προ παραγγείλετε την OVIS μέσω του Indiegogo και θα την αποκτήσετε έναντι 439 δολαρίων. Να είστε σίγουροι ότι αργότερα θα έχει το διπλάσιο κόστος.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R