Παρουσιάστηκαν τα νέα MacBook Pro και το Mac Mini με επεξεργαστές M2 Pro και M2 Max

18 Ιανουαρίου, 2023

Η Apple παρουσίασε τελικά τα νέα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών, δίνοντας τέλος σε φήμες και διαρροές. Στις βελτιώσεις υπάρχουν τα νέα τσιπ M2 Pro και M2 Max και σχεδόν τίποτα άλλο.

Έτσι σε σύγκριση με τις εκδόσεις M1 Pro και M1 Max του MacBook Pro έχουμε τον ίδιο σχεδιασμό, την ίδια οθόνη mini-LED και ίδια διάταξη θυρών.

Μέχρι σήμερα οι φήμες έλεγαν ότι τα νέα M2 Pro και M2 Max θα προσέφεραν μια σχετικά μικρή αύξηση στις επιδόσεις σε σύγκριση με τους προκατόχους τους. Αυτό βασιζόταν κυρίως στο ότι το τσιπ M2 δεν αποτελούσε μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το M1.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Apple, το M2 Pro κατασκευάζεται με διαδικασία 5 νανομέτρων και προσφέρει 40% ταχύτερους χρόνους σε render εικόνων στο Adobe Photoshop σε σύγκριση με το M1 Pro. Διαθέτει έως και 32 GB μνήμης και μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να διαθέτει 10 ή 12 πυρήνες CPU και έως και 19 πυρήνες GPU.

Ο M2 Max, εν τω μεταξύ, διαθέτει 67 δισεκατομμύρια τρανζίστορ – τρεις φορές περισσότερα από τον απλό M2 – και μπορεί να έρθει με έως και 96GB μνήμης. Διαθέτει την ίδια CPU 12 πυρήνων με την M2 Pro, αλλά 38 πυρήνες GPU αντί για 19. Αυτές οι αναβαθμίσεις έχουν ως αποτέλεσμα 30% πιο γρήγορο render στο Cinema 4D σε σύγκριση με το M1 Max. Η διαδικασία Color Grading στο DaVinci Resolve είναι επίσης 30% ταχύτερη.

 

Τα νούμερα αυτά παραμένει να επιβεβαιωθούν, αλλά κάτι μας λέει ότι δεν θα πέφτουν πολύ έξω οι ανακοινώσεις της Apple.

Εκτός από τα MacBook Pro, η Apple παρουσίασε επίσης ένα νέο Mac Mini με τσιπ M2 και M2 Pro και μείωσε την τιμή του entry-level μοντέλου κατά 100 δολάρια στα 599 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι η σειρά Mac Mini δεν θα υπάρχει πια διαθέσιμο με επεξεργαστές της Intel. Έτσι ο Mac Pro παραμένει η μόνη επιλογή που χρησιμοποιεί ακόμη Intel αλλά και αυτό αναμένεται να αλλάξει πολύ σύντομα.


Βλέπετε οι φήμες έχουν φουντώσει για ένα μεγάλο event της Apple τον Μάρτιο στο οποίο θα παρουσιάσει πλήθος νέων προϊόντων. Εκεί αναμένεται να δούμε και τον Mac Pro με επεξεργαστές της Apple, αλλά ίσως και το πρώτο mixed reality headset της εταιρείας.

APPLE