Παρουσιάστηκε ο Snapdragon 480, και υπόσχεται να φέρει το 5G στα προσιτά κινητά!

5 Ιανουαρίου, 2021

Το 2020 ήταν η χρονιά που το 5G έκανε τα πρώτα (έστω και δειλά) βήματά του, αλλά φυσικά αυτό ήταν προνόμιο μόνο των premium συσκευών. Το 2021 όπως φαίνεται θα φέρει τις υψηλές ταχύτητες σύνδεσης ακόμη και στα πολύ προσιτά κινητά, και την αρχή την έκανε η Qualcomm με το νέο SoC Snapdragon 480!

Ο επεξεργαστής αυτός προορίζεται για συσκευές των οποίων το κόστος θα γυρίζει στην περιοχή των 300 ευρώ. Η κίνηση αυτή της Qualcomm είναι έξυπνη μιας και καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κινητών, τα οποία φυσικά είναι και τα πλέον δημοφιλή από πλευράς πωλήσεων.

Ο Snapdragon 480 θα ενσωματώνει το modem X51, το οποίο υποστηρίζει τόσο τις χαμηλές μπάντες Sub-6 όσο και τις υψηλές mmWave. Έτσι η συμβατότητα θα είναι εξαιρετική και θα καλύπτει τους χρήστες ανεξάρτητα από το ποια εταιρεία κινητής χρησιμοποιεί.

Εκτός από συνδεσιμότητα 5G ο 480 υποστηρίζει Wi-Fi 6 και γρήγορη φόρτιση Quick Charge 4+, ενώ στον τομέα των επιδόσεων προσφέρει αυξημένες επιδόσεις έως και 100% σε σύγκριση με τον Snapdragon 460.
Φυσικά θα υποστηρίζει οθόνες στα 120Hz, μιας και αυτές κάνουν την εμφάνισή τους και σε προσιτές συσκευές ενώ η τριπλή ISP που θα ενσωματώνει θα μπορεί να υποστηρίξει ταυτόχρονη λήψη από τρεις κάμερες.