Philips Curved UltraWide 349X7FJEW/00. It’s a wide wide world!

31 Ιουλίου, 201883/100
ΤΙΜΗ
833€
Συνολική βαθμολογία
Επισκόπηση αξιολόγησης
ΣΧΕΔΙΑΣΗ
85%
ΕΙΚΟΝΑ
86%
ΕΥΕΛΙΞΙΑ
78%
Σύνοψη αξιολογήσεων

Η αγορά των ultra wide monitors ολοένα και μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια και οι «παραδοσιακοί» κατασκευαστές έχουν στην γκάμα τους τουλάχιστον μια επιλογή σε αυτό το μέγεθος και το format εικόνας. Η επιλογή αυτή είναι δικαιολογημένη κατά την γνώμη μας, καθώς μια ευρεία οθόνη προσφέρει περισσότερο χώρο για τις εφαρμογές για όσους χρησιμοποιούν το PC για εργασία ενώ από την άλλη προσφέρουν και μια εξαιρετική εμπειρία στο gaming!
H Philips δεν θα μπορούσε να λείπει από το «παιχνίδι», και έτσι παρουσίασε και αυτή το 349X7F, ένα monitor με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και ποιότητα κατασκευής.

 

ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Πρώτα από όλα, όπως θα είδατε και στο βίντεο, μέσα σε μερικά μόλις λεπτά θα έχετε συνδέσει την βάση και θα είστε έτοιμοι για να το λειτουργήσετε. Ξεχωρίζει για το λευκό γυαλιστερό του φινίρισμα, την πολύ καλή ποιότητα των πλαστικών και την γενικότερη προσοχή που έχει δώσει ο κατασκευαστής στην λεπτομέρεια.

Η βάση έχει επίσης όμορφη σχεδίαση και κρατάει το ιδιαίτερα μεγάλο monitor σταθερό χωρίς να χρειάζεται να τοποθετηθεί σε κάποιο τεράστιο γραφείο. Το ιδιαίτερα λεπτό πλαίσιο (2mm) είναι σίγουρα αυτό που ξεχωρίζει στην πρόσοψη, αλλά αυτό είναι και λίγο «ψέμα». Βλέπετε πριν το πλαίσιο υπάρχει και ένα μαύρο κενό άλλα 8mm κάτι που αυτομάτως μεγαλώνει το πλαίσιο στα 10mm. Και πάλι βέβαια μιλάμε για ένα μικρό πλαίσιο το οποίο δεν θα σας προβληματίσει. Το logo της Philips που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης ενσωματώνει φως το οποίο ανάβει όταν λειτουργεί η οθόνη, αλλά αν σας ενοχλεί (όπως ενόχλησε και εμάς) μπορείτε να το σβήσετε μέσα από το OSD μενού. Τέλος να σας πούμε ότι η βάση προσφέρει την δυνατότητα αλλαγής κλίσης της οθόνης με έναν κάπως σκληρό αλλά ασφαλή μηχανισμό.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ

Στην πίσω πλευρά της οθόνης βρίσκουμε τις συνδέσεις τοποθετημένες και στις δύο πλευρές της βάσης. Αριστερά υπάρχουν 4 x USB 3.0, μια USB upstream και HDMI 1.4 ενώ δεξιά βρίσκουμε HDMI 2.0, DisplayPort, είσοδο ήχου, έξοδο ακουστικών και η θύρα τροφοδοσίας. Ο χειρισμός των μενού γίνεται με ένα joystick που υπάρχει πίσω στην κάτω δεξιά πλευρά της οθόνης ενώ το ίδιο joystick με παρατεταμένο πάτημα ανοίγει και κλείνει την οθόνη. Τα μενού είναι απλά και καλοσχεδιασμένα και προσφέρουν εύκολο χειρισμό αλλά και αρκετές επιλογές στις ρυθμίσεις της εικόνας.

Η Philips στο συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιεί panel της Samsung (τύπος VA) το οποίο μπορεί να απεικονίσει 16.7 εκατομμύρια χρώματα με βάθος 8-bit.
Διαθέτει επικάλυψη anti glare για να μειώνει τις ενοχλητικές ανακλάσεις φωτός και στην πράξη αποδείχτηκε ιδιαίτερα ξεκούραστη για τα μάτια.
Η οθόνη επίσης χρησιμοποιεί οπίσθιο φωτισμό White LED (W-LED) κάτι που τείνει να γίνει standard σήμερα. Αυτό έως ως συνέπεια την χαμηλότερη κατανάλωση σε σύγκριση με τα παλαιότερου τύπου CCFL συστήματα φωτισμού. Από το εργοστάσιο η οθόνη ήταν ρυθμισμένη στο 100% της φωτεινότητας κάτι που φυσικά διορθώσαμε άμεσα καθώς είναι αρκετά κουραστική ενώ και ο κορεσμός των χρωμάτων θα χρειαστεί επίσης να μειωθεί ένα κλικ. Πάντως η χρωματική ισορροπία καθώς και η θερμοκρασία ήταν εξαιρετική ενώ και το contrast μας άφησε καλές εντυπώσεις. Οι γωνίες θέασης βέβαια δεν εντυπωσιάζουν, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι τα VA panel πάντα υστερούσαν σε αυτό τον τομέα σε σύγκριση με τα IPS. Τώρα βέβαια, ποιος θα κοιτάει από τα πλάγια ένα κυρτό panel…είναι άλλο θέμα προς συζήτηση.
Ένα από τα δυνατά «χαρτιά» της οθόνης είναι η υψηλή ανάλυση 3440×1440 που διαθέτει καθώς ο ανταγωνισμός στην πλειοψηφία του προτιμάει την χαμηλότερη 2560×1080 έτσι ώστε να επιτυγχάνονται και υψηλότερες ταχύτητες ανανέωσης της οθόνης.

Παρόλα αυτά, η Philips ανέβασε την ανάλυση μεν αλλά κράτησε και ταχύτητα στα 100Hz! Η οθόνη στην χρήση της είναι όνειρο, ανεξάρτητα την χρήση που θα της κάνετε. Αν δουλεύετε για παράδειγμα με Office μπορείτε να βλέπετε στο Excel 47 στήλες και 63 γραμμές ταυτόχρονα ή να έχετε ανοικτές δύο ή και τρεις εφαρμογές οι οποίες θα καταλαμβάνουν την οθόνη!
Ακόμη και στο gaming δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα καθώς η οθόνη έχει χρόνο απόκρισης 4ms G2G ενώ η Philips είναι απολαυστική και στην θέαση κινηματογραφικών ταινιών. Βλέπετε το 21:9 aspect ratio είναι ιδανικό για τις περισσότερες ταινίες.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ


Η κυρτή Philips 349X7FJEW είναι μια ενδιαφέρουσα VA επιλογή απέναντι στις πολλές IPS προτάσεις της αγοράς. Ξεχωρίζει για την υψηλή της ανάλυση η οποία προσφέρει τεράστιο χώρο οθόνης για εργασία ή ψυχαγωγία, είναι ταχύτατη άρα και ιδανική για gaming ενώ και η εικόνα της μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Ίσως ένα από τα καλύτερα «all around» monitor που μπορείτε να βρείτε αυτή την στιγμή στην αγορά.