Πολύ κοντά στο στάδιο της παραγωγής το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi

4 Δεκεμβρίου, 2023

Πρόσφατα, τα εγχώρια μέσα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας ανέφεραν ότι το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi εισήλθε στο πέμπτο στάδιο επαλήθευσης γραμμής παραγωγής (PT5) στο εργοστάσιο Yizhuang την περασμένη εβδομάδα. Το εργοστάσιο πρέπει να ολοκληρώσει την κατασκευή 300 οχημάτων αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτό δεν σημαίνει ότι το νέο αυτοκίνητο θα παραχθεί μαζικά αυτόν τον μήνα, αλλά ότι η εταιρεία «τρέχει» για να καλύψει τις ανάγκες παραγωγής εκθεσιακών αυτοκινήτων. Η μαζική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Μάλιστα καθώς είναι το πρώτο της αυτοκίνητο, η Xiaomi «απαιτεί περισσότερη σταθερότητα παρά ταχύτητα». Επιπλέον, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για τα αυτοκίνητα, ορισμένα προϊόντα του οικοσυστήματος της Xiaomi θα αποσυρθούν από τα Xiaomi Stores.

Σύμφωνα με αναφορές μηχανικών της Xiaomi, το νέο αυτοκίνητο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο εντοπισμού σφαλμάτων και επαλήθευσης της γραμμής παραγωγής, επομένως η παραγωγή δεν είναι ο βασικός στόχος αυτού του σταδίου. Το σημαντικό είναι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που εμφανίζονται. Τι είδους προβλήματα είναι αυτά;
Μα φυσικά θέματα στην διαδικασία κατασκευής, προβλήματα στην συναρμολόγηση αλλά και διακοπές λειτουργίας λόγων μην έγκαιρης παράδοσης εξαρτημάτων.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι από την 1η Δεκεμβρίου, ο επίσημος ιστότοπος της Xiaomi Auto (ιστοσελίδα xiaomiev.com) ανέβηκε και επίσημα χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη πλήρως λειτουργικός.

Η Xiaomi φαίνεται να έχει πάρει στα σοβαρά την είσοδο της στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Οι πρώτοι μήνες του 2024 σίγουρα θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.