Redmi Note 10 Pro: Ένα midranger με χαρακτήρα και κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού

7 Ιουνίου, 202188/100
Συνολική βαθμολογία
Επισκόπηση αξιολόγησης
ΣΧΕΔΙΑΣΗ
89%
ΠΟΙΟΤΗΤΑ
91%
ΚΑΜΕΡΕΣ
90%
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
83%
Σύνοψη αξιολογήσεων
Το Redmi Note 10 Pro είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες προτάσεις που μπορείτε να βρείτε στην αγορά στα 330€. Είναι ένα κινητό με φανταστική OLED οθόνη, ποιοτική κατασκευή, κάμερα η οποία μπορεί να τραβήξει εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο σε καλό φωτισμό και ένα επίπεδο εξοπλισμού που δεν έχει ανταγωνισμό.

Το να κατασκευάσεις ένα προσιτό κινητό δεν είναι δύσκολο. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις το κάθε τι περιττό και ακριβό όπως ο επεξεργαστής, η οθόνη και η κάμερα, και voila! Έχεις μια φτηνή συσκευή για τις μάζες!


Η Xiaomi με το νέο Redmi Note 10 Pro όμως διάλεξε τον δύσκολο δρόμο. Επέλεξε να κρατήσει μια εξαιρετική οθόνη, να βάλει μια άριστη κάμερα, να εξοπλίσει καλά το κινητό της και να κάνει μερικές υποχωρήσεις σε επεξεργαστή και νυχτερινές λήψεις ώστε να παρουσιάσει ένα κινητό που είναι πραγματική ευκαιρία στην κατηγορία του.

 

ΣΧΕΔΙΑΣΗ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ


Δύσκολα θα βρεις κάτι αρνητικό στην εμφάνιση αυτού του κινητού. Έχει όμορφη σχεδίαση, η πλάτη του είναι καλυμμένη με γυαλί, η οθόνη επίσης προστατεύεται από Gorilla Glass ενώ ακόμη και το πλαστικό πλαίσιο δείχνει ποιοτικό και ανθεκτικό.

Σίγουρα καταφέρνει να δώσει αυτή την premium αίσθηση στο χέρι που όλοι αναζητάμε από ένα κινητό σήμερα.
Η πλάτη είναι μαγνήτης για τις δαχτυλιές, αλλά στην συσκευασία θα βρείτε και μια θήκη σιλικόνης η οποία θα κάνει τα πράγματα λίγο πιο υποφερτά.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το κινητό έχει και πιστοποίηση IP53, κάτι που εγγυάται την αντοχή του σε σκόνη και νερό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μιας και σε αυτή την κατηγορία τιμής είναι αρκετά σπάνια η πιστοποίηση IP.


Στο κράτημα θα διαπιστώσετε ότι είναι ένα αρκετά μεγάλο κινητό χωρίς όμως αυτό να γίνεται ενοχλητικό.

Περιμετρικά της συσκευής εκτός από τα αναμενόμενα πλήκτρα ενεργοποίησης και ρύθμισης του ήχου θα βρείτε διπλά ηχεία, υποδοχή 3,5mm για ακουστικά αλλά και θύρα υπερύθρων για τον χειρισμό των οικιακών συσκευών.

 

ΟΘΟΝΗ


Μεγάλο ατού του Redmi Note 10 Pro είναι σίγουρα η οθόνη. Δεν μιλάμε για κάποια «φτηνή» οθόνη LCD αλλά για μια τεράστια AMOLED των 6,67’’ η οποία έχει ρυθμό ανανέωσης 120Hz!

Η ανάλυσή της είναι 1080p και είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες οθόνες που έχουμε δοκιμάσει στην μεσαία κατηγορία τιμής. Έχει πιστοποίηση HDR10 και υποστηρίζει Widevine L1 DRM οπότε κανένα πρόβλημα και με τις υπηρεσίες streaming που χρησιμοποιείτε.

Σε αυτόματη φωτεινότητα μετρήσαμε περισσότερα από 700 nits ενώ σε χειροκίνητη επιβεβαιώσαμε τους ισχυρισμούς της Xiaomi μετρώντας 457 nits άρα κανένα πρόβλημα και με την χρήση της συσκευής σε εξωτερικούς χώρους.

 

OS & ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ


Το Redmi Note 10 Pro είναι από τις πρώτες συσκευές της Xiaomi που έχουν Android 11 και MIUI 12 out of the box. Αυτό από μόνο του είναι λόγος να το αγοράσεις μιας και έχουμε όλη την λειτουργικότητα του Android αλλά και την χρηστικότητα του interface της Xiaomi.

Στο εσωτερικό έχουμε και το πιο «αδύνατο» κομμάτι της συσκευής, το chip Snapdragon 732G. Όχι, δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τις επιδόσεις της συσκευής, απλά βλέποντας όλο τον υπόλοιπο εξοπλισμό ίσως θα περίμενε κανείς κάτι που εντυπωσιακό. Παρόλα αυτά σε καθημερινή χρήση δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Τα πάντα έτρεξαν γρήγορα και αποτελεσματικά, ενώ και η πλοήγηση είναι αψεγάδιαστη και χωρίς προβλήματα. Σε απαιτητικές εφαρμογές και gaming βέβαια θα καταλάβεις αμέσως τα όρια του Snapdragon 732G. Το SoC πλαισιώνουν 6GB RAM και 128GB εσωτερικής μνήμης τα οποία όμως μπορούν να αναβαθμιστούν με την προσθήκη μιας κάρτας μνήμης.

 

ΚΑΜΕΡΕΣ


Αρκετά γνώριμο το «πακέτο» της κύριας κάμερας του Redmi. Αποτελείται από έναν κύριο αισθητήρα υψηλής ανάλυσης (108MP), έναν δεύτερο των 8MP με ευρυγώνιο φακό, μια κάμερα macro των 5MP και τον πάντα χρήσιμο αισθητήρα βάθους 2MP. Ο αισθητήρας των 108MP είναι φυσικά ο γνωστός Samsung ISOCELL HM2 και χρησιμοποιεί τεχνική Nona-Bayer, τον συνδυασμό δηλαδή 9 pixels σε ένα μεγάλο για καλύτερη απορρόφηση του φωτός. Το αποτέλεσμα είναι αρχεία 12MP και δεν υπάρχει οπτικό σύστημα σταθεροποίησης. Η κάμερα αυτή είναι και η μοναδική που υποστηρίζει Night mode.
Οι λήψεις που πήραμε από τον αισθητήρα των 108MP δεν ήταν απλά καλές αλλά φανταστικές.

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις ήταν άμεσα συγκρίσιμες με λήψεις που κάναμε με κινητά διπλάσιας τιμής. Στις εικόνες υπάρχει μπόλικη λεπτομέρεια, ο θόρυβος βρίσκεται αρκετά χαμηλά ενώ και τα χρώματα είναι φυσικά χωρίς ίχνος υπέρ κορεσμού για λόγους εντυπωσιασμού.

Οπτικό zoom δεν υπάρχει και έτσι για την λήψη κάποιου απομακρυσμένου αντικειμένου θα πρέπει να αρκεστείτε στα 5x, 10x ψηφιακού. Η συμβουλή μας είναι πάντως να το αποφύγετε μιας και με την χρήση zoom η λεπτομέρεια πάει περίπατο. Μέχρι 2x πάντως τα πράγματα είναι αρκετά καλά.

Στις νυχτερινές λήψεις τα πράγματα δεν είναι τόσο εντυπωσιακά. Η αλήθεια είναι ότι οι φωτογραφίες που θα τραβήξετε μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά η ποιότητα και η λεπτομέρεια μειώνονται αισθητά ενώ η έλλειψη σταθεροποίησης σημαίνει ότι κάποιες λήψεις θα είναι θολές. Με την ενεργοποίηση του Night mode τα πράγματα βελτιώνονται αισθητά χωρίς όμως το αποτέλεσμα να μπορεί να συγκριθεί με αυτό που έχουμε δει σε κάποια flagship κινητά.

Η ευρυγώνια κάμερα είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Παρά τα μόλις 8MP οι εικόνες έχουν εξαιρετική λεπτομέρεια, καλό δυναμικό εύρος και όμορφα χρώματα. Πολύ καλή δουλειά κάνει και το λογισμικό της Xiaomi στην διόρθωση των παραμορφώσεων στα πλαίσια της εικόνας, ένα πρόβλημα που έχουν όλοι οι ευρυγώνιοι φακοί.

Η macro κάμερα έχει το μεγάλο πλεονέκτημα της αυτόματης εστίασης. Αυτό βοηθάει να τραβάτε πάντα καλές φωτογραφίες, χωρίς να χρειάζεται να μαντέψετε πόσο μακριά θα κρατήσετε την κάμερα από το αντικείμενο.

[youtube v=”ZKW5mxRKSR0″]

[youtube v=”JfUZaS4JeD0″]

Στο βίντεο υπάρχει υποστήριξη λήψης σε 4K 30fps και 1080p στα 60fps από την κύρια κάμερα. Και στις δύο περιπτώσεις η εικόνα είναι καλή ενώ η ηλεκτρονική σταθεροποίηση κάνει εξαιρετική δουλειά όπως βλέπετε και στα δείγματα που τραβήξαμε.

Τέλος πολύ καλή είναι και η selfie κάμερα των 16MP. Τόσο οι φωτογραφίες όσο και το βίντεο που μπορεί να πάρει είναι μια χαρά, με λεπτομέρεια και άριστη προσαρμογή στις αλλαγές φωτεινότητας.

 

ΜΠΑΤΑΡΙΑ


Το κινητό είναι εξοπλισμένο με μια μεγάλη μπαταρία 5020mAh η οποία υποστηρίζει ταχεία φόρτιση στα 33W. Αυτό σημαίνει ότι από το 0% θα φτάσετε στο 50% της μπαταρίας μέσα σε 30 λεπτά ενώ η πλήρης φόρτιση χρειάζεται κάτι περισσότερο από 80 λεπτά.

Όταν φορτίσετε πάντως θα διαπιστώσετε με χαρά ότι το κινητό μπορεί να αντέξει άνετα μια με μιάμιση ημέρα αρκετά εντατικής χρήσης, κάτι που οφείλεται κυρίως στον χαμηλών απαιτήσεων επεξεργαστή αλλά και την OLED οθόνη η οποία προσαρμόζει δυναμικά τον ρυθμό ανανέωσης για χαμηλότερη κατανάλωση.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ


Το Redmi Note 10 Pro είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες προτάσεις που μπορείτε να βρείτε στην αγορά στα 330€. Είναι ένα κινητό με φανταστική OLED οθόνη, ποιοτική κατασκευή, κάμερα η οποία μπορεί να τραβήξει εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο σε καλό φωτισμό και ένα επίπεδο εξοπλισμού που δεν έχει ανταγωνισμό. Σίγουρα θα θέλαμε έναν ταχύτερο επεξεργαστή, αλλά τότε να μιλάγαμε για ένα αρκετά υψηλότερο κόστος. Τα πάντα στην ζωή είναι θέμα επιλογών έτσι δεν είναι;