Ρωσικός πύραυλος προκαλεί ζημιές στο τμήμα R&D της Samsung στο Κίεβο

11 Οκτωβρίου, 2022

Ρωσικός πύραυλος έπληξε τη Δευτέρα εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης (R&D) της Samsung στο Κίεβο της Ουκρανίας, προκαλώντας αρκετά σοβαρές ζημιές.

Το κτίριο δεν χτυπήθηκε άμεσα από τον πύραυλο, αλλά όπως φαίνεται ο στόχος των Ρωσικών χτυπημάτων βρισκόταν σε αρκετά κοντινή απόσταση.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το κτήριο αυτό στεγάζει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης που διαθέτει η Samsung αυτή την στιγμή, ενώ στο ίδιο κτήριο βρίσκονται και τα γραφεία της Ουκρανικής DTEK (μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στον κόσμο), γραφεία του Γερμανικού Προξενείου και αρκετές ακόμη εταιρείας.

Εικόνες και βίντεο που ανέβηκαν στο Twitter νωρίς το πρωί της Δευτέρας έδειχναν το κτίριο να κατακλύζεται από ένα σύννεφο μαύρου καπνού μετά το χτύπημα του πυραύλου ενώ στις ίδιες εικόνες βλέπουμε το κατεστραμμένο κτίριο με σπασμένα παράθυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυραυλική αυτή επίθεση υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες.

Η Samsung, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι κανένας από τους εργαζομένους της στο γραφείο δεν τραυματίστηκε και λίγο μετά τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κανένας από τους υπαλλήλους μας στη Samsung Ουκρανίας δεν έχει τραυματιστεί. Από την έκρηξη που συνέβη σε απόσταση 150 περίπου μέτρων έσπασαν απλά κάποια από τα παράθυρα του γραφείου. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, καθώς εξακολουθούμε να είμαστε προσηλωμένοι στη διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων μας.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Samsung ήταν από τις πρώτες εταιρείες τεχνολογίας που σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους εκεί. Έτσι έκοψε τις εισαγωγές τηλεοράσων, κινητών και άλλων ηλεκτρονικών αγαθών ενώ διέκοψε και την παραγωγή στο εργοστάσιο τηλεοράσεων που έχει στην Ρωσία. Όλα αυτά συνέβησαν καθώς οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ξεκίνησαν έναν καταιγισμό κυρώσεων κατά της Ρωσίας με σκοπό να καταστήσουν δύσκολη τη δραστηριοποίηση των ξένων επιχειρήσεων εκεί.


Ωστόσο, η Samsung φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη χώρα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης από τον περασμένο μήνα. Δεν έχουμε ακούσει ακόμα νέα από την επιχείρηση, αλλά προφανώς η Ρωσική αγορά- ειδικά στον τομέα των κινητών- είναι ένα τεράστιο κομμάτι το οποίο προβληματίζει αρκετά την Κορεατική εταιρεία.

ΠΗΓΗ