Samsung Galaxy X: Η Samsung παρουσιάζει το foldable smartphone και μας βάζει σε -ευχάριστες- σκέψεις!

8 Νοεμβρίου, 2018

Κυρίες και κύριοι, το κινητό με αναδιπλούμενη οθόνη είναι γεγονός και όπως φαίνεται βαδίζουμε προς μια νέα εποχή στην σχεδίαση και την λειτουργικότητα των φορητών συσκευών.
Οι φήμες αλλά και η υπόσχεση που έδωσε η Samsung επιβεβαιώθηκαν, και στο Developer Conference της κορεατικής εταιρίας που έγινε στο Σαν Φρανσίσκο είχαμε την δυνατότητα να ρίξουμε έστω και μια κλεφτή ματιά στο πως οραματίζεται η Samsung τις συσκευές επόμενης γενιάς.

 

ΟΘΟΝΗ INFINITY FLEX

Το νέο Galaxy X με την οθόνη «Infinity Flex» όπως την ονομάζει η Samsung εμφανίστηκε στα χέρια του Justin Denison από το τμήμα μάρκετινγκ των κινητών για 48 δευτερόλεπτα. Σε αυτό τον χρόνο δεν μίλησε για τεχνικά χαρακτηριστικά και άλλες λεπτομέρειες ενώ και η συσκευή ήταν κλεισμένη μέσα σε ένα προστατευτικό κέλυφος το οποίο έκρυβε όλες τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Έτσι αν έχετε προλάβει να δείτε φωτογραφίες της συσκευής και το τεράστιο πάχος σας απογοήτευσε απλά χαλαρώστε. Όλοι οι κατασκευαστές κάνουν παρόμοια κολπάκια για να προστατέψουν την πνευματική τους ιδιοκτησία είτε πρόκειται για κινητό είτε για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Το νέο Galaxy X λοιπόν θα προσφέρει διπλή απόλαυση. Κλειστό θα είναι ένα λειτουργικότατο smartphone με την μορφή που το έχουμε συνηθίσει, ενώ όταν ξεδιπλώσουμε την οθόνη θα έχουμε στα χέρια μας ένα tablet με οθόνη 7,3 ιντσών.
Αυτό που είναι άμεσα ορατό είναι η ποιότητα της οθόνης η οποία ανοικτή δείχνει να έχει εκπληκτική ομοιογένεια και δεν φαίνεται πουθενά το σημείο στο οποίο διπλώνει. Σύμφωνα μάλιστα με την Samsung η οθόνη μπορεί να διπλώσει για εκατοντάδες χιλιάδες φορές χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ενώ στο κομμάτι του βίντεο που βλέπετε στην αρχή του άρθρου γίνεται μεγάλη αναφορά και στα τεχνικά προβλήματα και τις πρωτοποριακές λύσεις που υιοθέτησαν οι μηχανικοί της Samsung για να γίνει εφικτή μια τέτοια οθόνη.

 

ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΗ ΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σε κάποιο άλλο άρθρο είχα εκφράσει τους προβληματισμούς μου για το αν θα καταφέρει η Samsung να στηρίξει ένα τέτοιο concept και με το ανάλογο software, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για μια συσκευή που φιλοδοξεί να αλλάξει το τοπίο στον χώρο των κινητών τηλεφώνων.
Έτσι χάρηκα ιδιαίτερα όταν άκουσα ότι η Samsung δεν εξελίσσει το software μόνη της αλλά στο παιχνίδι έχει μπει και η Google η οποία μάλιστα ανακοίνωσε ότι το επόμενο Android θα υποστηρίζει αναδιπλούμενες οθόνες!
Εντυπωσιακή ήταν επίσης και η ανακοίνωση ότι το νέο αναδιπλούμενο Galaxy θα προσφέρει εξελιγμένη λειτουργικότητα όπως για παράδειγμα την δυνατότητα να τρέχει έως και 3 εφαρμογές ταυτόχρονα στην οθόνη όπως ακριβώς και ένα PC. Αυτό ήταν πάντα και ένα από τα μεγαλύτερη προβλήματα των tablets, και όποιος έχει προσπαθήσει να κάνει σοβαρή δουλειά σε Android tablet καταλαβαίνει ακριβώς τι εννοώ.

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η δήλωση του Justin Denison ότι η Samsung θα είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή της νέας συσκευής μέσα στους επόμενους μήνες, κάτι που επιβεβαιώνει και τις φήμες ότι το νέο foldable Galaxy θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην CES ή στο Mobile Congress τον Φεβρουάριο του 2019.

 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ…ΤΡΕΧΟΥΜΕ


Η Samsung ήδη έχασε την πρωτιά του αναδιπλούμενου κινητού από την Royole αλλά αυτό λίγο την ενδιαφέρει. Το gadget της Royole δεν πρόκειται να απειλήσει τις πωλήσεις του Galaxy X (ή F) ενώ ήδη από τις πρώτες φωτογραφίες διαπιστώσαμε ότι μοιάζει αρκετά πρόχειρο στην κατασκευή του.
Ο κίνδυνος έρχεται από εταιρίες όπως η Huawei και η LG (το αντίπαλο δέος στις εύκαμπτες οθόνες) αλλά και από Apple, Lenovo και άλλους κινέζους κατασκευαστές οι οποίοι πάμε στοίχημα ότι ήδη σε κάποιο ανήλιαγο εργαστήριο δοκιμάζουν τις δικές τους αναδιπλούμενες συσκευές. Α, να μην ξεχάσουμε και την Microsoft η οποία εδώ και καιρό έχει στα σκαριά το Surface Phone, ένα concept το οποίο έχει τις προδιαγραφές να κάνει την διαφορά.

Microsoft Surface Phone concept

Με άλλα λόγια το νέο Galaxy X ή F ή όπως αλλιώς θα είναι το όνομά του αναμένεται να μετασχηματίσει και να δώσει νέο ενδιαφέρον σε μια εδώ και καιρό τελματωμένη αγορά.

Για να το κάνει αυτό όμως θα πρέπει η Samsung να ξεπεράσει τον εαυτό της και να φέρει καινοτομίες και πρωτοποριακή τεχνολογία γρήγορα πριν προλάβει να αντιδράσει ο ανταγωνισμός. Σχεδίαση, ποιότητα, αυτονομία μπαταρίας και φυσικά λειτουργικό και εφαρμογές είναι οι τομείς που ένα αναδιπλούμενο κινητό θα πρέπει να αριστεύει για να γίνει το επόμενο Big Thing.
Κλείνοντας θα πρέπει να σας πω ότι είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί ένα μεγάλο μου όνειρο οδεύει προς το να γίνει πραγματικότητα. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το One device to rule them all. Ένα gadget για επικοινωνία, ψυχαγωγία και «σοβαρή» εργασία.