ΣΕΚΕΕ: Ελληνικές καινοτομικές επιχειρήσεις Τουρισμού στο MWC19 & ΙΤΒ Berlin19

4 Απριλίου, 2019

Με δυναμική παρουσία σε 2 κορυφαίες διεθνείς εκδηλώσεις ξεκίνησαν τη χρονιά τους οι ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΚΕΕ που παρέχουν λύσεις και υπηρεσίες στον τομέα του Τουρισμού, εκθέτοντας τις δραστηριότητές τους στο Mobile World Congress (MWC), Βαρκελώνη, τον Φεβρουάριο και στην ITB Berlin τον Μάρτιο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Στην έκθεση ITB Berlin 2019 οι συμμετέχουσες εταιρείες παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους στην Υπουργό Τουρισμού κα Ε. Κουντουρά, η οποία επισήμανε ως προτεραιότητα την ανάδειξή τους στη διεθνή σκηνή και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την αξιοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών στον τουρισμό.

Στις εκθέσεις αυτές παρουσίασαν τις λύσεις τους οι:
Noveltech με την εφαρμογή Hotel ToolBox, πλατφόρμα λειτουργίας και επικοινωνίας ξενοδοχείων
Liknoss, με λύσεις στην ακτοπλοϊα.
Solve, με έξυπνες εφαρμογές σε κινητά για τη διαχείριση υπηρεσιών στην παραλία, τόσο από τους χρήστες, όσο και από τους επιχειρηματίες.
Vidavo, με λύσεις wellness & m-health στον τουρισμό
Ferry Hopper, με την πλατφόρμα on-line κρατήσεων ferries.
Spotlight POS, με την πλατφόρμα διαχείρισης για επιχειρήσεις φιλοξενίας και διασκέδασης
Jack & Jenny, με την πλατφόρμα θεματικών ταξιδιών για ιστιοπλόους
Nous4Health, πλατφόρμα προηγμένης τεχνολογίας για υποστήριξη της υγείας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής

Η συμμετοχή αυτή έρχεται ως συνέχεια της πρωτοβουλίας του ΣΕΚΕΕ για την ανάδειξη στη διεθνή σκηνή των επιχειρήσεων που παρέχουν λύσεις και υπηρεσίες στον τομέα του Τουρισμού, βασισμένες σε τεχνολογίες mobile, Internet of Things (IoT), Cloud κλπ. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2018 με βράβευση startups στην εκδήλωση Fu-Turism 2018 και παρουσία τους σε ειδικό χώρο του ελληνικού περιπτέρου στο MWC 2018 και θα συνεχιστεί με την ενίσχυση της συμμετοχής τους σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις τεχνολογίας και τουρισμού με στόχο να καταγραφεί η Ελλάδα όχι μόνο ως ένας εξέχων τουριστικός προορισμός αλλά και ως ένας σημαντικός δημιουργός ψηφιακών υπηρεσιών στον Τουρισμό.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R