Sony Xperia PRO: Ή αλλιώς, πως να πουλήσεις πανάκριβα ένα παλιό κινητό με μια νέα θύρα HDMI!

27 Ιανουαρίου, 2021

Όταν η Sony ανακοίνωσε ότι «κατεβάζει» ταχύτητα στην εξέλιξη κινητών τηλεφώνων όλοι καταλάβαμε το γιατί, μιας και όλες σχεδόν οι εταιρείες προσπαθούν να δημιουργήσουν μια πιο «μαζεμένη» γκάμα συσκευών σκοτώνοντας αυτές που έχουν παρόμοια specs.

Τώρα όμως η Sony μοιάζει να ακολουθεί μια νέα στρατηγική, η οποία ομολογουμένως μας έχει μπερδέψει λίγο.
Είναι σαν να το βλέπω να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μου.

ΠΛΑΝΟ 1- ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ-ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ SONY
Είναι Δευτέρα, μια χειμωνιάτικη ημέρα στα κεντρικά της Sony Mobile και το μεγάλο meeting ξεκινάει.
O «Μεγάλος» της Sony παίρνει τον λόγο και αρχίζει την παρουσίαση.

ΜΕΓΑΛΟΣ
Λοιπόν παιδιά, πρώτα θέλω να καλωσορίσω και τους συναδέλφους των φωτογραφικών alpha στα εβδομαδιαία μας meeting, και θα ήθελα σήμερα να στύψετε το μυαλό σας για να βρούμε λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα.

ΣΤΕΛΕΧΑΚΙ 1
Να φανταστώ ότι το πρόβλημα αυτό έχει να κάνει με το νέο κινητό που θέλουμε να παρουσιάσουμε;

ΜΕΓΑΛΟΣ
Ακριβώς, με το κινητό αλλά και με την γενικότερη στρατηγική μας στο mobile. Αυτό που σκεφτήκαμε λοιπόν, είναι να πάρουμε το περσινό Xperia 1 II το οποίο αυτή την στιγμή πωλείται 1000€, να το πλασάρουμε σαν μοντέλο του 2021 και να το πουλήσουμε 2500 χιλιάρικα. Βρείτε μου έναν τρόπο να το κάνουμε χωρίς να φάμε ξύλο.

ΣΤΕΛΕΧΑΚΙ 2
Μήπως να του βάλουμε απίστευτη κάμερα, τον ταχύτερο επεξεργαστή, τεράστια μνήμη και μια οθόνη με πραγματικά πρωτοποριακή τεχνολογία; Ίσως έτσι μπορέσουμε να το τιμολογήσουμε αρκετά πιο ακριβά. Δεν ξέρω για 2,5 χιλιάρικα, αλλά τρία τέσσερα κατοστάρικα θα τα τσιμπήσουμε στην τιμή.

ΣΤΕΛΕΧΑΚΙ 1
Αφεντικό έχω την λύση! Δεν θα το πουλήσουμε σαν κινητό αλλά σαν ένα premium αξεσουάρ για επαγγελματίες φωτογράφους! Άλλωστε έχουμε ήδη την πελατειακή βάση που έχει εκπαιδευτεί να πληρώνει χρυσάφι οτιδήποτε έχει το logo μας!

ΜΕΓΑΛΟΣ
Παιδί μου, έχω συγκινηθεί. Είσαι μεγάλο μυαλό! Αυτό θα κάνουμε, και αν πετύχει και δεν μας ρίξουν μπουρλότο οι αγανακτισμένοι fans έχεις την προαγωγή στο τσεπάκι σου!

Κάπως έτσι η Sony πήρε την μεγάλη απόφαση να παρουσιάσει το Xperia PRO, ένα κινητό το οποίο πλασάρει στην αγορά σαν φωτογραφικό αξεσουάρ.


Μην ψάχνετε για διαφορές με το προηγούμενο μοντέλο. Έχει την ίδια σχεδίαση, επεξεργαστή Snapdragon 865, 12GB RAM, 512GB αποθηκευτικού χώρου, 4000mAh μπαταρία και την γνωστή φανταστική οθόνη 4K OLED 6,5 ιντσών. Στην κύρια κάμερα έχουμε την τριπλή των 12MP.

Γιατί λοιπόν τα 2,5 χιλιάρικα; Γιατί η Sony πρόσθεσε μια θύρα HDMI με την οποία το κινητό μπορεί να συνδεθεί σε συγκεκριμένες φωτογραφικές μηχανές και να λειτουργήσει σαν εξωτερικό μόνιτορ!

Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης μέσω USB ώστε να γίνεται άμεσα η μεταφορά των φωτογραφιών στο κινητό και από εκεί στο cloud ή στα social media χωρίς την ανάγκη ύπαρξης laptop.
Τις διαφορές κλείνει μια κεραία 360 μοιρών για την σύνδεση σε δίκτυα 5G mmWave ώστε να γίνεται γρήγορη η μεταφορά των αρχείων.

Για ποιον είναι το κινητό αυτό; Σίγουρα όχι για τους περισσότερους χρήστες κινητών τηλεφώνων, ενώ έχουμε τις αμφιβολίες μας για το αν θα δελεάσει ακόμη και τους επαγγελματίες φωτογράφους, όσο hardcore fans και αν αυτοί είναι.

Όταν η Sony ανακοίνωσε την ένωση του τμήματος κινητών με αυτό των φωτογραφικών Alpha είναι αλήθεια ότι χαρήκαμε και είχαμε μεγάλες προσδοκίες. Σίγουρα δεν περιμέναμε ότι η σημαντικότερη κίνηση θα ήταν η προσθήκη μιας θύρας HDMI σε ένα παλιό κινητό και η υπέρ κοστολόγησή του.

Αν παρόλα αυτά εσείς σκέφτεστε «χαλάλι το ένα νεφρό για μια HDMI και ένα 5G modem» μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείτε να το αποκτήσετε στο link που ακολουθεί.

SONY XPERIA PRO