Συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας, η Huawei η μεγάλη κερδισμένη!

29 Ιουνίου, 2019

Οσάκα Ιαπωνία- Ο πρόεδρος Trump και ο κινέζος ομόλογος του Xi Jinping τελικά συμφώνησαν σε παύση των εμπορικών εχθροπραξιών. Μεγάλος κερδισμένος από την παύση αυτή είναι η Huawei καθώς από εδώ και πέρα δεν θα ισχύει καμία απαγόρευση συναλλαγής με αμερικανικές εταιρείες.

Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει επίσης την φορολογική ελάφρυνση στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων ενώ από την άλλη πλευρά κέρδος θα υπάρχει και για την αμερικανική οικονομία καθώς η κίνα συμφώνησε να προμηθευτεί τεράστιες ποσότητες αγροτικών προϊόντων.

 

Ο πρόεδρος Trump ήδη ανακοίνωσε και επίσημα ότι οι αμερικανικές εταιρείες μπορούν να συνεχίσουν τις εμπορικές τους συναλλαγές με την Huawei, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τον πρόεδρο Xi «Ευφυέστατο» αλλά και τον μεγαλύτερο ηγέτη της Κίνας τα τελευταία 200 χρόνια.

Κέρδος και για τους δύο προέδρους λοιπόν, αλλά μεγαλύτερη κερδισμένη η Huawei η οποία μπορεί επιτέλους να συνεχίσει την ανοδική της πορεία αλλά και τις παρουσιάσεις των συσκευών που ήδη έχει προγραμματίσει, χωρίς να υπάρχει κάποια «σκιά» απαγόρευσης σε hardware ή software.

 

ΠΗΓΗ