Τα ακουστικά Astro A50 X της Logitech μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ PS5, Xbox και PC με ένα κλικ

6 Δεκεμβρίου, 2023

Η Logitech παρουσίασε τα ακουστικά gaming Astro A50 X που κάνουν περισσότερα (και κοστίζουν περισσότερο) από τα περισσότερα ανταγωνιστικά προϊόντα που έχουμε δει ποτέ. Δεν προσφέρει μόνο χαρακτηριστικά ήχου επιπέδου audiophile, αλλά συνοδεύεται και από ένα dock που σας επιτρέπει να αλλάζετε ανάμεσα σε διάφορα setups, συμπεριλαμβανομένου του ήχου και του βίντεο, μεταξύ PlayStation 5, Xbox Series X και PC με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τα ίδια τα ακουστικά διαθέτουν οδηγούς ήχου από γραφένιο 40 χιλιοστών (τους ίδιους που είδαμε στο Logitech G Pro X 2), μικρόφωνο 16-bit 48 kHz “ποιότητας broadcast”, υποστήριξη Dolby Atmos και το ασύρματο σύστημα Lightspeed της Logitech. Μπορείτε να ρυθμίσετε το EQ και την ένταση μέσω του Logitech G Hub, οπότε είναι το πρώτο ακουστικό Astro της εταιρείας που υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία. Φυσικά δεν λείπει και το Bluetooth για την μίξη ήχου από το τηλέφωνο ή τη σύνδεση ενός Nintendo Switch και λειτουργεί έως και 24 ώρες μεταξύ φορτίσεων. Μπορούν να φορτιστούν ασύρματα επάνω στο hub ή μέσω θύρας USB-C.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα ακουστικά διαθέτουν και την λειτουργία PlaySync. Ας πούμε για παράδειγμα ότι παίζετε παιχνίδια στο Xbox Series X. Αργότερα, αν θέλετε να μεταβείτε στο PlayStation 5, απλά πατάτε το κουμπί PlaySync. Αυτό αλλάζει αυτόματα την είσοδο της τηλεόρασης στην κονσόλα PlayStation 5 και αλλάζει και τον ήχο των ακουστικών. Μπορείτε να το κάνετε αυτό και για PC. Εδώ είναι όμως η ουσία. Το πάτημα του κουμπιού PlaySync θα αλλάξει μόνο την είσοδο βίντεο μεταξύ Xbox και PlayStation. Αυτό δεν λειτουργεί για το PC. Θα αλλάξει τον ήχο, αλλά θα πρέπει να αλλάξετε χειροκίνητα την είσοδο βίντεο στο PC. Αυτό συμβαίνει επειδή το hub συνδέεται με τον υπολογιστή χρησιμοποιώντας καλώδιο USB-C αντί για HDMI, όπως συμβαίνει για τις κονσόλες.


Φυσικά, το PC σας θα πρέπει επίσης να είναι συνδεδεμένο στην ίδια οθόνη με τις κονσόλες σας, αν θέλετε πραγματικά να επωφεληθείτε από το PlaySync. Τουλάχιστον πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο. Και ακόμη και τότε, αν ο υπολογιστής σας βρίσκεται στην άλλη άκρη του δωματίου, θα χρειαστείτε και πάλι ένα μακρύ καλώδιο USB-C. Επομένως, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί εδώ.

Μια άλλη μεγάλη αναβάθμιση για το Astro A50 με το νέο μοντέλο A50 X είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας 24-bit Lightspeed Wireless της Logitech G και του Dolby Atmos. Η πρώτη εξασφαλίζει ότι θα έχετε μια σταθερή σύνδεση χωρίς καθυστέρηση για τον ήχο του παιχνιδιού σας.
Ως επιστέγασμα, το A50 X έρχεται επίσης με Dolby Atmos για ήχο υψηλής ποιότητας. Όταν χρησιμοποιείτε τα ακουστικά με το Xbox ή το PC, μπορείτε να επωφεληθείτε από τον ήχο Dolby Atmos με την εφαρμογή Dolby Access. Στο PlayStation, τα ακουστικά χρησιμοποιούν την τεχνολογία Tempest 3D Audio της Sony.

Η Logitech G θέλει αυτό να είναι το ένα σετ ακουστικών που θα χρησιμοποιείτε για όλο το setup που έχετε σπίτι σας και όπως φαίνεται δεν είναι υπέρ αισιόδοξη. Ωστόσο, οι παίκτες που έχουν τις κονσόλες τους και το PC τους συνδεδεμένα σε μία οθόνη είναι αυτοί που θα επωφεληθούν περισσότερο. Το Astro A50 X είναι ακριβό με τιμή λιανικής πώλησης 379,99 δολάρια, αλλά η ευκολία που φέρνουν οι τεχνολογίες που ενσωματώνει σίγουρα το κάνουν μια πραγματικά αξιόλογη επιλογή.

Logitech