Τα ακουστικά Ear 1 TWS της Nothing του Carl Pei παρουσιάζονται επίσημα 27 Ιουλίου

1 Ιουλίου, 2021

Η Nothing είναι μια εταιρεία έμπνευση του Carl Pei, ενός ανθρώπου που ζει και αναπνέει για την τεχνολογία και τα εμπνευσμένα gadgets.


Μάλιστα έχω την τύχη να τον γνωρίζω προσωπικά. Η επικοινωνία μας ξεκίνησε την εποχή που ήταν ένα από τα μεγάλα στελέχη της Meizu ενώ αργότερα έκανε την έκπληξη δημιουργώντας μαζί με τον Pete Lau την OnePlus. Η νέα του επιχειρηματική δραστηριότητα ακούει στο όνομα Nothing η οποία αναμένεται να παρουσιάσει το πρώτο της προϊόν στις 27 Ιουλίου!
Η εταιρεία Nothing στηρίζεται από την GV (Google Ventures) και η μεγάλη λίστα των επενδυτών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Tony Fadell (δημιουργό του iPod) και τον συν-ιδρυτή του Twitch Kevin Lee.


Τα ακουστικά της Nothing θα ονομάζονται Ear 1 TWS, και αναμένεται να ανταγωνίζονται άμεσα τα Apple AirPods και τα Samsung Galaxy Buds. Την σχεδίαση των ακουστικών έχει αναλάβει η Nothing σε συνεργασία με την Σουηδική Teenage Engineering.


Γιατί ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία στα κινητά τηλέφωνα αποφάσισε να ασχοληθεί με τα ακουστικά; Σύμφωνα με την Counterpoint, η αγορά των ακουστικών αναμένεται να δει μια ετήσια αύξηση της τάξης του 33% από το 2021, φτάνοντας έτσι τα 310 εκατομμύρια τεμάχια. Όπως καταλαβαίνετε, είναι πολλά τα λεφτά στην νέα αυτή κατηγορία και σίγουρα μικρότερος ο ανταγωνισμός.