Τα Google Docs και το Gmail θα έχουν τώρα την δική τους τεχνητή νοημοσύνη

17 Μαρτίου, 2023

Η Google δουλεύει επάνω στην τεχνητή νοημοσύνη εδώ και αρκετά χρόνια. Η έλευση του ChatGPT από την OpenAI αλλά και η δουλειά της Microsoft επάνω στο ίδιο κομμάτι έκαναν την Google να τρέχει για να καλύψει το χαμένο έδαφος!

Έτσι, σε μια κίνηση εντυπωσιασμού η Google ανακοίνωσε ότι βάζει την τεχνητή νοημοσύνη σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες της, όπως τα Google Docs, Gmail και Google Workspace.
Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό νέο, καθώς η AI μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα τους χρήστες ώστε να γίνουν πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί σε καθημερινές εργασίες.

“Οι κενές σελίδες μπορούν να βάλουν σε αμηχανία τους καλύτερους από εμάς. Γι’ αυτό ενσωματώνουμε τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη στα Έγγραφα και το Gmail για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ξεκινήσουν να γράφουν. Είτε είστε ένας πολυάσχολος επαγγελματίας στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού που χρειάζεται να δημιουργήσει προσαρμοσμένες περιγραφές θέσεων εργασίας, είτε ένας γονέας που συντάσσει προσκλήσεις για το πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας, το Workspace σας εξοικονομεί χρόνο και κόπο. Απλώς πληκτρολογήστε ένα θέμα για το οποίο θα θέλατε να γράψετε και ένα προσχέδιο θα δημιουργηθεί αμέσως για εσάς. Με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης μπορείτε να συνεχίσετε την δουλειά σας, λαμβάνοντας περισσότερες προτάσεις ανάλογα με τις ανάγκες”.

Η Google φρόντισε επίσης να σημειώσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι εδώ για να αντικαταστήσει την “εφευρετικότητα, τη δημιουργικότητα και την εξυπνάδα των πραγματικών ανθρώπων”, αλλά μάλλον για να λειτουργήσει ως οδηγός, τον οποίο οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν για να βελτιώσουν περαιέρω και να προσθέσουν το δικό τους τόνο και το δικό τους στυλ σε ένα έγγραφο ή ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Προς το παρόν, αυτές οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης είναι διαθέσιμες μόνο σε «έμπιστους» testers πριν φτάσουν στο κοινό.

GOOGLE