Τα νέα Galaxy S κινητά της Samsung χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο πλαστικό από δίχτυα ψαρέματος

7 Φεβρουαρίου, 2022

Το πρώτο Galaxy Unpacked event της Samsung έρχεται σε μερικές ημέρες, και η κορεατική εταιρεία αποκαλύπτει ότι τα νέα της κινητά θα χαροποιήσουν ιδιαίτερα όσους έχουν οικολογικές ευαισθησίες.

Με τους καταναλωτές να γίνονται ολοένα και πιο συνειδητοποιημένοι σε οικολογικά θέματα ήταν θέμα χρόνου για τις μεγάλες εταιρείες να προσπαθήσουν να μειώσουν στο ελάχιστο το ενεργειακό τους αποτύπωμα αλλά και αναζητήσουν λύσεις στον τομέα της ανακύκλωσης.

Έτσι η Samsung ανακοίνωσε ότι τα νέα κινητά της σειράς S22 θα είναι τα πρώτα που θα χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα πλαστικά τα οποία έχουν συλλεχθεί από ωκεανούς.
Μάλιστα η Samsung μίλησε και για τους 640.000 τόνους από πλαστικά δίχτυα που εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στις θάλασσες και τα οποία καταστρέφουν κοραλλιογενείς υφάλους, σκοτώνουν θαλάσσια ζωή και φυσικά στο τέλος βρίσκουν τον δρόμο τους και στην τροφική αλυσίδα προκαλώντας ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Samsung δεν είναι η πρώτη εταιρεία που ασχολείται με το θέμα αυτό. Να σας θυμίσουμε ότι και η Microsoft το 2021 ανακοίνωσε το πρώτο της mouse το οποίο κατασκευάζεται από πλαστικά της θάλασσας ενώ έχουμε ήδη δει και αθλητικά παπούτσια κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα δίχτυα ψαρέματος.

Το Galaxy Unpacked έρχεται την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου και εκεί να ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες για την κατασκευή των νέων κινητών της Samsung. A