Τα Windows 11 μειώνουν έως και 15% τις gaming επιδόσεις των επεξεργαστών της AMD

7 Οκτωβρίου, 2021

Τα Windows 11 είναι διαθέσιμα για εγκατάσταση, αλλά οι gamers πριν κάνουν το μεγάλο βήμα καλό θα ήταν να ακούσουν τι έχει να πει η AMD.

Ο κατασκευαστής των δημοφιλέστατων επεξεργαστών για PC ανακοίνωσε ότι τα νέα Windows μπορούν να μειώσουν τις επιδόσεις των games έως και 15%!
Το πρόβλημα αυτό επηρέασε και κάποιες εφαρμογές, οι οποίες όμως είδαν μια μείωση στις επιδόσεις μόνο 5% .

Η AMD δήλωσε επίσης ότι μείωση στις επιδόσεις βλέπουν κυρίως οι επεξεργαστές με λιγότερους από 8 πυρήνες και TDP μεγαλύτερο των 65 watts. Δηλαδή μιλάμε για desktops με τους Ryzen 2000, Ryzen 3000, Ryzen 5000, Threadripper 2000 και Threadripper 3000.

Είναι αλήθεια ότι όλοι περιμέναμε κάποια μείωση στις επιδόσεις από την νέα έκδοση των Windows, αλλά 15% χαμηλότερες επιδόσεις σε παιχνίδια είναι αρκετά βαρύ για να το καταπιεί κανείς.

Αν λοιπόν έχετε κάνει ήδη την αναβάθμιση στο PC σας αλλά έχετε διαπιστώσει το πρόβλημα αυτό, υπάρχει πάντα και η δυνατότητα επιστροφής στην παλιά έκδοση εντός 10 ημερών. Τουλάχιστον μέχρι να λύσει η Microsoft το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα, γιατί κατά τα άλλα τα Windows 11 είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό λειτουργικό.