REVIEWSTVTCL 55C715: Εικόνα και Android χαρίσματα από μια τηλεόραση που είναι ο ορισμός του Value for Money!

22 Μαΐου, 202188/100
Συνολική βαθμολογία
Επισκόπηση αξιολόγησης
ΣΧΕΔΙΑΣΗ
89%
ΠΟΙΟΤΗΤΑ
89%
ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
88%
ΕΙΚΟΝΑ
90%
ΗΧΟΣ
86%
Σύνοψη αξιολογήσεων
Αυτή η 55άρα τηλεόραση είναι κατά την γνώμη μας μια από τις καλύτερες αγορές που μπορεί να κάνει κανείς σε αυτό το κόστος, ενώ τα specs αλλά και η απόδοσή της σίγουρα μπορούν να κοντράρουν αρκετά πιο ακριβές υλοποιήσεις που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην αγορά. Μια πραγματικά value for money αγορά η οποία δεν θα σας απογοητεύσει.

Σε γενικές γραμμές τα πράγματα στις τηλεοράσεις είναι αρκετά ξεκάθαρα. Αν θέλεις κορυφαία ποιότητα εικόνας επιλέγεις OLED, ενώ αν ψάχνεις για ποιότητα ένα κλικ πιο κάτω αλλά άριστη φωτεινότητα και value for money πηγαίνεις προς το LED στρατόπεδο.
Φυσικά η τεχνολογία OLED είναι αρκετά πιο ακριβή και συνήθως δοκιμάζει αρκετά τα οικονομικά των περισσότερων καταναλωτών.

Και όμως, υπάρχει μια ενδιάμεση λύση η οποία ονομάζεται QLED (Quantum Dot LED), η οποία υπόσχεται να γεφυρώσει το χάσμα στην διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις κατηγορίες LED και OLED, βελτιώνοντας σημαντικά την παλιά καλή τεχνολογία LED.
Ναι έχετε δίκιο, την τεχνολογία QLED μέχρι σήμερα δεν την έλεγες και φτηνή, μιας και οι μοναδικές τηλεοράσεις που υπήρχαν στην αγορά ήταν αυτές της Samsung, και ως γνωστόν η κορεατική εταιρεία τις κοστολογούσε αρκετά υψηλά.

Η TCL φιλοδοξεί να το αλλάξει αυτό και με την σειρά C715 φιλοδοξεί να φέρει τις οθόνες QLED μέσα σε κάθε σπίτι και να τις κάνει προσιτές για όλα τα budget!

Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για την TCL 55C715, μια τηλεόραση QLED 55 ιντσών την οποία μπορείτε να αποκτήσετε σε ένα κόστος κάτω από τα 450 ευρώ!
Όχι, δεν μιλάμε για κάποιο «φτηνιάρικο» μοντέλο το οποίο θα προκαλέσει μόνιμη βλάβη στους αμφιβληστροειδείς μας, αλλά για ένα εργαλείο ανάλυσης 4K το οποίο υποστηρίζει HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision, Dolby Atmos, έχει ταχύτατο ρυθμό ανανέωσης κάτι που την κάνει εξαιρετική και για gamers, έχει καλή συνδεσιμότητα αλλά και λειτουργικό Android TV για κορυφαία ευελιξία και συμβατότητα με εφαρμογές!

 

Σχεδίαση και ποιότητα


Οι τηλεοράσεις μεσαίας και budget κατηγορίας συνήθως κάνουν αρκετές «εκπτώσεις» σε ποιότητα και design. Στην περίπτωση της C715 κάτι τέτοιο δεν ισχύει, μιας και με εντυπωσίασε με την προσοχή στην λεπτομέρεια που έχει δώσει η TCL. Η σχεδίαση είναι ο ορισμός του μίνιμαλ, με λεπτά μεταλλικά πλαίσια, όμορφα διπλά πόδια για την στήριξή της.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρω μια μικρή λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά. Τα ποδαράκια τύπου V μπορούν να τοποθετηθούν στις άκρες ή λίγο πιο κεντρικά, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο αν το έπιπλό σας είναι πιο στενό.

Η συναρμολόγηση επίσης γίνεται απίστευτα εύκολα, καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βιδώσετε δύο σταυρόβιδες και η τηλεόραση είναι έτοιμη.

Το πάχος της τηλεόρασης δεν είναι το μικρότερο που έχω δει μέχρι σήμερα στα 75mm αλλά τουλάχιστον στην επάνω πλευρά κατεβαίνει στα 25mm κάτι που την κάνει διακριτική στον χώρο που θα τοποθετηθεί.
Στην πρόσοψη δεν υπάρχει κάτι άλλο που να τραβήξει την προσοχή παρά μόνον ένα επίσης διακριτικό module στο κάτω μέρος το οποίο είναι καλυμμένο με ποιοτικό γκρι ύφασμα και κρύβει μέσα του τον δέκτη υπερύθρων και το LED λειτουργίας.

Εν κατακλείδι έχουμε μια κομψή τηλεόραση η σχεδίαση της οποίας θέλει ο θεατής να δίνει έμφαση στο περιεχόμενο και την εικόνα και όχι στις «φιοριτούρες», κάτι που προσωπικά μου άρεσε ιδιαίτερα.

 

Συνδεσιμότητα


Όλες οι διαθέσιμες θύρες της 55C715 βρίσκονται στην δεξιά πλευρά ενώ αριστερά υπάρχει μόνο η υποδοχή για την τροφοδοσία. Η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει 3 θύρες HDMI (όλες με δυνατότητα 4K στα 60fps) μια εκ των οποίων είναι ARK για ευκολότερη σύνδεση με κάποιο σύστημα home theater. Έπειτα έχουμε 2 θύρες USB, Ethernet, οπτική έξοδο ήχου, θύρα 3,5mm για ακουστικά και 2 tuners για επίγεια και δορυφορικά σήματα.
Η ασύρματη συνδεσιμότητα περιλαμβάνει Wi-Fi και Bluetooth, και έτσι συμπληρώνεται ένα άριστο επίπεδο συνδεσιμότητας.

Μια τηλεόραση με υψηλό IQ


Η C715 είναι εξοπλισμένη με το Android TV της Google και φυσικά υποστηρίζει όλες τις δημοφιλείς υπηρεσίες streaming. Έτσι έχουμε εγκατεστημένα τα YouTube, Netflix, Amazon Prime, Google Play Movies κλπ, ενώ εμείς προσθέσαμε τις απαραίτητες εφαρμογές COSMOTE TV και ERTFlix χάρη στην ύπαρξη του Google Play Store.
Αυτό που λατρεύω στο Android TV είναι η ελευθερία που προσφέρει στην εγκατάσταση εφαρμογών, και έτσι με συνοπτικές διαδικασίες περάσαμε και το εναλλακτικό Aptoid App Store αλλά και εφαρμογές streaming για να χρησιμοποιούμε και τις… κάπως «παράνομες» υπηρεσίες streaming. Το λειτουργικό δεν ανταποκρίνεται αστραπιαία κάτι που πιστεύω οφείλεται στον επεξεργαστή A55x4 ο οποίος τρέχει στο 1.1GHz, αλλά παρόλα αυτά δεν θα συναντήσετε καθυστερήσεις που ενοχλούν ιδιαίτερα. Απλά συμπεριφέρεται λίγο «ράθυμα» στις εντολές σας. Φυσικά υπάρχει ενσωματωμένη υποστήριξη Chromecast κάτι που σημαίνει ότι θα στέλνετε υλικό εύκολα από τις φορητές σας συσκευές ενώ δεν λείπει και το Google Assistant για να δίνετε φωνητικές εντολές ή ακόμη και να ελέγχετε το έξυπνο σπίτι σας.

 

Εικόνα για ταινίες και gaming!


Κάποιος ξέχασε να πει στην TCL ότι η C715 είναι μια προσιτή τηλεόραση. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι η απόδοσή της είναι τόσο μα τόσο εντυπωσιακή! Τα χρώματά της out of the box είναι ρεαλιστικά ενώ από τα πρώτα δοκιμαστικά βίντεο που παίξαμε απολαύσαμε την φωτεινή εικόνα, την άριστη οξύτητα και την εντυπωσιακή για την κατηγορία λεπτομέρεια που δίνει το panel αυτό.

Και σε υλικό HDR τα αποτελέσματα ήταν καλά μιας και η μετρημένη φωτεινότητα των 400 nits είναι αρκετή για να κάνει render εντυπωσιακές εικόνες με αρκετό βάθος. Εδώ θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην TCL η οποία δεν μπήκε στο παιχνίδι του marketing δηλώνοντας εξωφρενικά νούμερα φωτεινότητας για λόγους εντυπωσιασμού.
Καλή δουλειά γίνεται και στο upscale υλικού σε ανάλυση 4K, ενώ και τα standard definition κανάλια απεικονίζονται μια χαρά.

Το Dolby Vision (στο Bright mode) είναι επίσης ένα δυνατό χαρτί του panel. Στο Skyfall για παράδειγμα τα χρώματα αποδίδονται κινηματογραφικά ενώ η λεπτομέρεια στην εικόνα είναι απλά μαγική.
Στην απόδοση του μαύρου δεν έχουμε φυσικά την μαγεία ενός OLED panel αλλά και εδώ τα πράγματα είναι υπερβολικά καλά για την κατηγορία αλλά και την τιμή της τηλεόρασης.
Εντυπωσιακή είναι και η ταχύτητα του panel η οποία μετρήθηκε στα ιδιαίτερα καλά 9ms (1080/60fps). Αυτό την κάνει ιδανική και για gamers οι οποίοι σίγουρα θα απολαύσουν φανταστική εικόνα από την νέα τους κονσόλα.

 

Ήχος, μια ευχάριστη έκπληξη


Σε αυτή την κατηγορία τιμής συνηθίζεται ο ήχος να είναι απλά μέτριος, αλλά η C715 και εδώ μας εξέπληξε θετικά. Τα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασης ακτινοβολούν προς τα κάτω, έχουν εντυπωσιακά καλή απόδοση και ανεβαίνουν σε υψηλές εντάσεις χωρίς παραμόρφωση.

Φυσικά δεν λείπουν τα ειδικά modes για ταινίες, αθλητικά, μουσική κλπ οπότε σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε και την ύπαρξη του Dolby Atmos το οποίο καταφέρνει να δώσει μια αρκετά πειστική αίσθηση του χώρου στις ταινίες.

 

Τελευταίες σκέψεις

Είναι μια ευχάριστη έκπληξη να βλέπεις τόσα πολλά καλά χαρακτηριστικά σε μια τηλεόραση η οποία κοστίζει λιγότερο από ένα κινητό μεσαίας κατηγορίας. Η C715 είναι μια πρώτη επίδειξη των άγριων διαθέσεων της TCL η οποία σταθερά σκαρφαλώνει στα υψηλά πατώματα των μεγάλων κατασκευαστών. Αυτή η 55άρα τηλεόραση είναι κατά την γνώμη μας μια από τις καλύτερες αγορές που μπορεί να κάνει κανείς σε αυτό το κόστος, ενώ τα specs αλλά και η απόδοσή της σίγουρα μπορούν να κοντράρουν αρκετά πιο ακριβές υλοποιήσεις που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην αγορά. Μια πραγματικά value for money αγορά η οποία δεν θα σας απογοητεύσει.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα απαιτούμενα πεδία είναι επισημασμένα *