Τεχνητή νοημοσύνη είχε προβλέψει τον κοροναϊό ήδη από τον Δεκέμβρη!

27 Ιανουαρίου, 2020

Αυτές τις ημέρες όλοι ασχολούνται με τον κοροναϊό που έχει αρχίσει να εξαπλώνεται από την κινεζική πόλη Γουχάν. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζετε είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη μας είχε ήδη προειδοποιήσει τόσο για τον ιό αυτό όσο και για το από που θα αρχίσει η εξάπλωσή του!

Αυτή η τεχνητή νοημοσύνη είναι δημιούργημα της Καναδικής BlueDot και στην ουσία χρησιμοποιεί έναν AI αλγόριθμο ο οποίος συλλέγει στοιχεία από ειδήσεις, αναλύσεις, επίσημες αναφορές αλλά και από δίκτυα τα οποία ασχολούνται με ιούς φυτικής και ζωικής προέλευσης. Με τα στοιχεία αυτά μπορεί να προβλέψει τις επικίνδυνες περιοχές στον πλανήτη. Μάλιστα η τεχνητή νοημοσύνη της BlueDot προειδοποίησε από τις 31 Δεκεμβρίου ότι θα έπρεπε να αποφεύγονται επισκέψεις στην πόλη του Γουχάν. Η προειδοποίηση αυτή ήρθε σχεδόν μια εβδομάδα νωρίτερα από την επίσημη προειδοποίηση που έβγαλε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ.

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στον κόσμο της Ιατρικής και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για την πρόληψη αλλά και για την εύρεση νέων πιο αποτελεσματικών θεραπειών.

ΠΗΓΗ