Τεχνητή νοημοσύνη κάνει upscale σε 4K το θρυλικό φιλμ των αδελφών Lumière

5 Φεβρουαρίου, 2020

Σίγουρα έχετε δει αστυνομική ταινία στην οποία ένα πιξελιασμένο βίντεο καθαρίζεται για να αποκαλυφθεί η εικόνα του δολοφόνου; Ε λοιπόν η τεχνολογία αυτή δεν υπάρχει. Ή καλύτερα δεν υπήρχε, καθώς τώρα η τεχνητή νοημοσύνη την κάνει πραγματικότητα.

Αλήθεια, στην εποχή του 4Κ και του 8Κ πως γίνεται όλες οι κάμερες ασφαλείας να έχουν τόσο χάλια εικόνα; Και τώρα που μπόρεσα να εκφράσω την απορία μου, να συνεχίσω λέγοντας ότι σύντομα η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει την άσχημη εικόνα πρόβλημα του παρελθόντος.
Και αν δεν το πιστεύετε ρίξτε μια ματιά σε αυτό το φιλμ του 1896 το οποίο έγινε upscale σε ανάλυση 4Κ με την βοήθεια μιας ΑΙ. Το αυθεντικό φιλμ όπως είναι λογικό ήταν γεμάτο κόκκο, θόρυβο και προβληματική εστίαση ενώ η λεπτομέρεια της εικόνας ήταν ιδιαίτερα χαμηλή όπως μπορείτε να δείτε και στην αυθεντική του έκδοση.

[youtube v=”1dgLEDdFddk”]

Η βελτίωση που έκανε η AI είναι εντυπωσιακή και ακόμη και αν δεν κατάφερε να εξαλείψει τελείως τα χαμένα frames αλλά και κάποια προβλήματα εστίασης η νέα αυτή τεχνική μας δείχνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέλλον στην αυτόματη βελτίωση και διόρθωση εικόνας.

Το συγκεκριμένο φιλμ το ακολουθεί και ένας πασίγνωστος αστικός μύθος ο οποίος λέει ότι την πρώτη φορά που οι αδελφοί Lumiere παρουσίασαν την ταινία στο κοινό μέσα στην αίθουσα επικράτησε πανικός καθώς όλοι νόμιζαν ότι το τραίνο ήταν αληθινό. Αρκετοί ιστορικοί αμφισβητούν την ιστορία αυτή αλλά κανείς δεν αμφισβήτησε ποτέ την ιστορική αξία του μικρού αυτού κομματιού της ιστορίας του κινηματογράφου.

 

ΠΗΓΗ