Τέλος η κατασκευή κινητών στην Κίνα για την Samsung, αλλά όχι για τους λόγους που φαντάζεστε!

3 Οκτωβρίου, 2019

Αρκετές είναι οι εταιρείες που παίρνουν τις γραμμές παραγωγής από την Κίνα αναζητώντας άλλα «λιμάνια». Αυτό συμβαίνει για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον τα τελευταία χρόνια το κόστος ανεβαίνει σταθερά και στην Κίνα ενώ τελευταία έχουμε και την συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ κινεζικής και αμερικανικής κυβέρνησης.

Έτσι για παράδειγμα η Google μετέφερε την παραγωγή των Pixel στο Βιετνάμ, ενώ και η Apple προσπαθεί να διευρύνει τις γραμμές παραγωγής της έτσι ώστε να μην εξαρτάται 100% από την Κίνα.


Τώρα μαθαίνουμε ότι η Samsung έκλεισε και το τελευταίο της εργοστάσιο στην Κίνα, κάτι που όμως δεν έχει να κάνει με κόστη και εμπορικούς πολέμους αλλά με το γεγονός ότι έχει αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα πωλήσεων. Οι φτωχές πωλήσεις των Samsung smartphones στην Κίνα οφείλονται κατά κύριο λόγο στην άνοδο των «ντόπιων» Huawei και Xiaomi οι οποίες κυριολεκτικά κάνουν θραύση στην τοπική αγορά.

Φυσικά η Samsung θα συνεχίσει να πουλάει συσκευές στην Κίνα, απλά τα κινητά θα έχουν άλλη χώρα κατασκευής. Να σας θυμίσουμε ότι από το 2015 σχεδόν η μισή παραγωγή της Samsung γίνεται στο Βιετνάμ ενώ μερικούς μήνες πριν εγκαινίασε το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής κινητών στον κόσμο στην Ινδία.

ΠΗΓΗ