Τέλος τα notch. Η Oppo παρουσιάζει επίσημα την κάμερα κάτω από την οθόνη!

26 Ιουνίου, 2019

Πως μπορείς να πλησιάσεις στο 100% αναλογίας οθόνης προς σώμα σε ένα κινητό αλλά ταυτόχρονα να μην θυσιάσεις και την selfie κάμερα; Μέχρι σήμερα έχουμε δει τους κατασκευαστές να επιλέγουν διάφορες λύσεις. Η Samsung προτείνει το Infinity O notch το οποίο μοιάζει με μικρή οπή ή ακόμη και έναν slide μηχανισμό με περιστρεφόμενη κάμερα όπως αυτή που έχει το Galaxy A80. Ο περιστρεφόμενος μηχανισμός είναι επιλογή και της Asus στο ZenFone 6 ενώ στο OnePlus 7 είδαμε την λύση της pop up κάμερας.

Η Oppo όμως έχει την καλύτερη λύση καθώς έβαλε την κάμερα κάτω από οθόνη! Είχαμε ακούσει για αυτή την λύση εδώ και καιρό αλλά τώρα η Oppo έκανε την επίσημη παρουσίαση της USC (Under Screen Camera) στο MWC 2019 που γίνεται αυτές τις ημέρες στην Σανγκάη. Σύμφωνα με την Oppo η κάμερα αυτή έχει πολύ μεγαλύτερο άνοιγμα διαφράγματος από τις συνηθισμένες, ενώ και το μέγεθος των pixels είναι αρκετά μεγαλύτερο. Ειδικοί αλγόριθμοι φροντίζουν να μειώνουν το θόλωμα αλλά και να βελτιώνουν το HDR και την ισορροπία λευκού.

Φυσικά η εταιρεία τόνισε ότι η απόδοση της κάμερας είναι συγκρίσιμη με αυτή που έχουν οι mainstream συσκευές και θέλει αρκετή δουλειά ακόμη μέχρι να μπορέσει να προσφέρει υψηλή ποιότητα εικόνας.
Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και σίγουρα μια οθόνη χωρίς notch, πλαίσιο ή ακόμη και πολύπλοκους μηχανισμούς είναι η λύση για το μέλλον.