Το AnTuTu παρουσιάζει το πρώτο benchmark για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

4 Ιουνίου, 2024

Το δημοφιλές benchmark AnTuTu ανακοίνωσε μια νέα εφαρμογή αξιολόγησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στόχος της είναι να αξιολογεί αντικειμενικά την απόδοση του συστήματος infotainment του οχήματος, δοκιμάζοντας το chipset και τη διαθέσιμη μνήμη RAM καθώς και τον αποθηκευτικό χώρο, όπως ακριβώς δηλαδή και η εφαρμογή benchmark για τα κινητά.

Μαζί με την ανακοίνωση, η AnTuTu ανέβασε και τις βαθμολογίες ορισμένων οχημάτων που δοκίμασε τον περασμένο μήνα. Τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν το Zeekr 007, το Xpeng X9 και το Mercedes EQE, με αυτή τη σειρά. Μπορούμε να δούμε και άλλα γνωστά EV στη λίστα, όπως το Xpeng P7i στην 8η θέση, το Nio ET7 στη 12η θέση, το Polestar 2 που καταλαμβάνει τη 14η θέση και το Audi Q4 e-tron στη 17η θέση.

Το νέο και εντυπωσιακό Xiaomi SU7 βρίσκεται επίσης στη λίστα, αλλά με χαμηλότερη βαθμολογία από την αναμενόμενη. Βέβαια κάποιος χρήστης έτρεξε πιο πρόσφατα το benchmark στο SU7 και πέτυχε 957.833 πόντους, γεγονός που το τοποθετεί στην τέταρτη θέση της λίστας. Αυτό φυσικά δείχνει μια αναβάθμιση που πιθανότατα έκανε η Xiaomi η οποία και βελτίωσε σημαντικά τις επιδόσεις. Να σας θυμίσουμε ότι το αυτοκίνητο της Xiaomi είναι εξοπλισμένο με τον Qualcomm Snapdragon 8295.

Η νέα εφαρμογή αξιολόγησης θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να δημιουργήσει μια ικανοποιητική βάση δεδομένων, αλλά με τον ρυθμό που παρουσιάζονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυτό δεν θα αργήσει να γίνει.

Πηγή

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R